ORDINA BLOGT

PMO synchronisatie

  • 22 december 2011
Synchronisatie van digitale apparaten

Als je als PMO-er bent ingezet bij twee klanten en ook beheerder bent van deze website dan is het tijd je eigen PMO te PMO-en. Ik heb 2 agenda’s met verschillende outlookadressen van de klanten waar ik zit, mijn Ordina agenda, mijn eigen persoonlijke agenda, wat eigen websites en dan ook nog een Hotmail en Gmail account. Om er voor te zorgen dat je alles een beetje up-to-date houdt, moet je allerlei trukjes uithalen. Zo zet je in de ene agenda wanneer je er wel en niet bent en natuurlijk in de andere agenda wanneer je daar weer wel en niet bent. Zo kunnen collega’s van beide klanten je in ieder geval niet inplannen voor overleggen wanneer je bij de andere klant zit. Dan zijn er nog Ordina collega’s die met je willen overleggen. Ordina avonden die je wilt bijwonen. Oh ja je zou het bijna vergeten ook nog een eigen (digitaal) sociale leven :) Tijd voor synchronisatie zeg ik… 

Op zoek naar een tool die dat kan kwam ik bij Google Calendar sync terecht. Nu leek dit de ideale oplossing in theorie. Je bent natuurlijk nog afhankelijk van de mate waarin je je accounts mag synchroniseren. In deze digitale wereld is het voor de meeste bedrijven noodzakelijk alles dicht te timmeren met het oog op beveiliging en virussen. 

Nu kon ik bij het ene bedrijf niet synchroniseren omdat het netwerk daar geen Time Zone aangeeft op je eigen laptop. Hierdoor weet Google sync niet in welke tijdzone je werkt. Dit kan ik oplossen door op een XP computer het Time zone bestand te zoeken, deze op een floppy te zetten (floppy hallo! Zo 1992)

Bij het andere bedrijf mag de synchronisatie sowieso niet omdat het een overheidsinstantie betreft.

Het gaat nog even niet lukken, maar als echte PMO-er is het natuurlijk geen probleem 3 agenda’s, zes mailadressen, 3 mobiele telefoons, 2 vaste lijnen, meerdere websites, Chatter, Facebook, Twitter, LinkedIn en verschillende Communicators te bedienen. Maar tips zijn natuurlijk welkom. Mocht je zelf aan de slag willen met Google Sync om bijvoorbeeld je Totale agenda op je smartphone te beheren:

Google Sync services

Je moet je natuurlijk wel afvragen of je wil dat Google alles van je weet ;)

Bureaublad met digitale apparaten