ORDINA BLOGT

Over variabelen, variaties en mogelijkheden

  • Frank Oeben
  • 9 september 2011

(Deze blogpost verscheen eerder op frankoeben.blogspot.com)


Hoe dieper ik in PMO duik, hoe meer variatie ik ontdek. Ook ik dacht een paar jaar geleden dat Projectmanagement Officers (PMO'ers) laagopgeleide secretaresses* waren, die de koffie haalden en de kopietjes maakten. Als het meezat mocht er worden genotuleerd. In mijn vorige blog haalde ik de professionalering van het vakgebied PMO al aan, nu wil ik wat dieper in gaan op de verschillende typen PMO'ers die je tegen komt.

Ik zie op dit moment twee variabelen waarmee verschillende varianten van de rol PMO'er ontstaan. Op de ene as zie ik het verschil tussen een controlerend en een ondersteunend PMO. Op de andere de generalist versus de specialist.

De eerste variabele legde ik in mijn vorige blog eigenlijk al uit. Er zijn PMO'ers die een project ondersteunen (vaak projectondersteuners genoemd) en er zijn meer centrale PMO's die projecten controleren vanuit compliancy en kostenbewustzijn. 

Daarnaast zie je dat er PMO'ers zijn die alle voorkomende taken op een PMO uitvoeren (de generalisten) en Officers die gespecialiseerd zijn in een specifieke taak. Die specialisatie kan liggen op bijvoorbeeld het gebied van plannen, control, compliance, risk, etc. En zelfs daarbinnen zijn weer specialisaties te bedenken.

Dus naast de ontwikkeling dat PMO een serieus vakgebied wordt dat om serieuze vakmensen vraagt, moeten we er ook nog rekening mee houden dat de ene PMO'er de andere niet is. En dat je, om een PMO goed te bemannen, een gevarieerde, afgestemde populatie PMO'ers moet hebben om de beoogde doelstellingen te behalen.

Vervolgens betekent dit dat de achtergronden van PMO'ers dus uiteen lopen. Dat werving breed opgezet moet worden. En tegelijkertijd zijn de toekomstperspectieven voor de individuen ook uiteenlopend. De ontwikkeling en begeleiding van de medewerkers vraagt dus ook om maatwerk.Genoeg te doen...
 
Groeten,
 
Frank

Over de auteur:

Frank Oeben

Frank is ontwikkelaar. Van mensen, van projecten en van organisaties. Door verbindingen te maken, kennis te delen en mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en die toe te laten passen. Bij Ordina doet hij dit vanuit wisselende rollen. Meestal meerdere tegelijk, onder andere als trainer. Telkens op zoek naar vernieuwing. Vernieuwing die zin heeft. Zodat het meer gaat over waar het over moet gaan. Op Ordina.nl schrijft hij over wat hij tegenkomt, waarover hij zich verwondert of over iets dat hij wil delen.