ORDINA BLOGT

PMO & Miljoenennota

  • 16 september 2011

Was de miljoenennota uitgelekt met een goed werkend PMO?

Lekte voorgaande jaren de Miljoenennota nog uit via Tweede Kamerleden die het document onderhands doorspeelden, gisteren was een eenvoudige linkhack op internet voldoende om de plannen van de regering genadeloos bloot te leggen.

Twitteraar Bram Talman uit Gouda wist met een simpele aanpassing van een internetadres de nota boven water te krijgen. In geen tijd verspreidde de nota zich vervolgens op Twitter.

De vraag is natuurlijk in hoeverre een goed werkend PMO dit had kunnen voorkomen? Door het opzetten van een goede informatiemanagementstrategie had het één en ander voorkomen kunnen worden.

Een goed PMO zal een klant adviseren in het formuleren en uitvoeren van een informatie strategie die op een consistente manier door de (project)organisatie wordt doorgevoerd. De rol van PMO is niet ervoor zorgen dat documenten op de juiste manier worden opgeslagen, maar gericht op het inrichten en aanwijzen van de juiste locatie en het monitoren dat dit op de correcte manier gebeurt.

Daarnaast zal een goede configuratiemanagementstrategie er voor zorgen dat ten alle tijden van elk document de status gezien kan worden, wie er verantwoordelijk voor is, waar het bijvoorbeeld is opgeslagen en last but not least...wanneer het gepubliceerd moet worden!!

Kortom een goed werkend PMO had het lekken van de miljoenennota kunnen voorkomen!


Management informatie register

Informatie Management Register