ORDINA BLOGT

Ordina organiseert tweede PMO Ronde Tafel

Ordina ziet haar klanten in toenemende mate nadenken over het inrichten of professionaliseren van een PMO.

 • Frank Oeben
 • 4 april 2012
 Ordina heeft een platform opgericht waar managers uit projectomgevingen bij elkaar komen om kennis en ervaring uit te wisselen. De leden zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren. Zij geven leiding aan verschillende typen PMO´s, in diverse stadia van volwassenheid. Na een succesvolle eerste ronde tafel in november 2011 is het nu tijd voor het vervolg.

Het bepalen welke dienstverlening een PMO zou moeten bieden en wie daarvan de afnemers zijn is geen sinecure. De tweede Ordina PMO Ronde Tafel heeft daarom als thema ´De dienstverlening van PMO´.

Thema:

De dienstverlening van PMO


Opdrachten:

 1. Schrijf een missie en doelstellingen van PMO
 2. Noem de belangrijkste klanten van PMO
 3. Noem de voornaamste KPI’s van PMO

Programma:

 • 13.00 Introductie Ordina
 • 13.15 Voorstelronde
 • 13.45 Robert Pronk (Rabobank, auteur) deelt zijn visie op het thema
 • 14.30 Eric Nöcker (ProRail, Projectmanager) deelt zijn ervaring als klant van PMO
 • 15.15 Pauze
 • 15.30 Break-out sessies. De groep wordt in drieën verdeeld, iedere groep buigt zich over één opdracht
 • 16.30 Delen van de uitwerkingen
 • 17.15 Napraten onder het genot van een borrel, met hapjes

 • Datum en tijd:

  Donderdag 10 Mei 2012 vanaf 13.00 uur, Ordina-huis, Ringwade 1 Nieuwegein
  Vanaf 12.00 uur staat er een lunch klaar.


  De middag zal worden gefaciliteerd door Ordina PMO, onder leiding van Frank Oeben. Frank is PMO Consultant bij Ordina PMO en actief als adviseur en begeleider bij het opzetten, inrichten en professionaliseren van Project Management Offices.

  Over Ordina

  Ordina heeft brede ervaring op het gebied van het inrichten en professionaliseren van PMO. Deze ervaring is gebundeld met de best practices uit Prince2 en P3O en vervat in een toolkit met processen, draaiboeken en templates, ‘de Veldkeuken’. Ook is Ordina een van de grootste leveranciers van ervaren en gecertificeerde PM-ers en PMO-ers.

   


  Ordina zet zich in om PMO als vakgebied in Nederland verder te ontwikkelen. Ordina gebruikt hiervoor haar platform PMOblog.nl, waar kennis en inzichten gedeeld worden. Daarnaast organiseert Ordina Ronde Tafels en kennissessies rondom het thema PMO. Verder wordt er deelgenomen aan door anderen georganiseerde Ronde Tafels, kennissessies, discussiegroepen en seminars.

  Meer weten?

  De Ordina PMO Ronde Tafel biedt plaats voor een beperkt aantal gasten. Daarom is deelname alleen op uitnodiging.

  Wilt u op de hoogte blijven van evenementen van Ordina PMO? Of verder praten over de ontwikkelingen in het PMO-vakgebied en wat deze voor uw organisatie betekenen? De PMO-consultants van Ordina komen graag in contact met u. Maak een vrijblijvende afspraak en bel 030 - 633 7000 of e-mail naar Frank.Oeben@ordina.nl

   

Over de auteur:

Frank Oeben

Frank is ontwikkelaar. Van mensen, van projecten en van organisaties. Door verbindingen te maken, kennis te delen en mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en die toe te laten passen. Bij Ordina doet hij dit vanuit wisselende rollen. Meestal meerdere tegelijk, onder andere als trainer. Telkens op zoek naar vernieuwing. Vernieuwing die zin heeft. Zodat het meer gaat over waar het over moet gaan. Op Ordina.nl schrijft hij over wat hij tegenkomt, waarover hij zich verwondert of over iets dat hij wil delen.