ORDINA BLOGT

Starters vertellen hun verhaal in Metro

YP’ers (Young Professionals) bij Ordina krijgen een programma aangeboden.

  • Nienke Schuttelaar
  • 13 april 2012

Dit programma bestaat voornamelijk uit technieken, methoden en handigheden waarmee de benodigde soft-skills in het bedrijfsleven worden ontwikkeld/ verbeterd. Bij de unit PMO hebben we veel YP’ers en zijn er dus ook veel collega’s die deze trainingen volgen.
Pas geleden tijdens een training werd er gevraagd om een bijdrage te leveren aan een nieuwe wervingscampagne gericht op Young Professionals ‘starters met een verhaal’. Een ieder die deze bijdrage wilde leveren vertelde een verhaal over het leven dat zij voor Ordina hadden en wat ze daarin voor opmerkelijke dingen gedaan hadden. Doen, vooral omdat jonge mensen vaak niet weten dat er ondanks de economische crisis best wel mogelijkheden zijn zolang je maar met een goed verhaal komt! Het is ook leuk om van andere Ordinezen eens te horen wat ze gedaan hebben, zoveel verschillende verhalen en paden heeft iedereen bewandeld. Kort na de opnames werd de campagne gelanceerd. (Voor het resultaat: http://www.startersmeteenverhaal.nl).

Daarna kreeg ik het verzoek om op de beurs te gaan staan voor Ordina (Nationale Carrièrebeurs, RAI). Fantastisch, nu sta ik aan de andere kant (waar ik via de beurs ook bij Ordina terecht gekomen ben). Toen ik daar aan kwam zag ik het gelijk, de YP’ers van Ordina op beeld met het persoonlijke verhaal. ‘De campagne ‘Starters met een verhaal’ was ook gebruikt voor de carrièrebeurs’. Het trok heel wat aandacht.
Naar aanleiding van alle publiciteit rondom deze campagne werd ik benaderd samen met Eveline de Beun van de PMO-unit en twee andere YP’ers om een interview te doen voor de krant ‘Metro’. Landelijke bekendheid, spannend! Tijdens dit interview mochten we onze visie en ervaring delen met de rest van Nederland. Er werd vooral duidelijk dat naast goede cijfers de levenservaring wel degelijk net zo centraal staat bij Ordina. Nee, handtekeningen op straat hoef ik niet uit te delen en dat was ook niet het doel, het is weer een hele leuke ervaring, die mee gaat naar de toekomst als mij weer gevraagd word ‘mijn verhaal’ te vertellen!