ORDINA BLOGT

Agile mini-seminar 'Agile contract management experience'

Op dinsdag 25 september aanstaande organiseert Ordina in samenwerking met de NBCM het mini-seminar “Agile Contractmanagement Experience”. Alles wat je wilde weten over Agile en Contracten kan hier aan bod komen!

 • Anko Tijman
 • 31 augustus 2012

Het Agile-werken dringt steeds verder door in onze samenleving en past heel goed bij onze Rijnlandse cultuur en ontwikkelingen als “Het Nieuwe Werken”. Agile belooft flexibiliteit en wendbaarheid. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar er is ook terughoudendheid door “de angst voor vrijblijvendheid”. Is dat terecht? In ieder geval heeft het wel effect op de wijze waarop we sturing geven en de manier waarop we afspraken maken met onze klanten en leveranciers:

 • Wat kenmerkt organisaties die hier succesvol mee om gaan?
 • Hoe en waarover maak je afspraken met een leverancier?
 • Hoe ga je om met sourcing, projecten en beheer in een Agile omgeving?

Agile Contract Management Experience bij Ordina

Het mini-seminar biedt geen pasklare oplossing of gouden formule. Wel frisse ideeën, uitdagende stellingen en een andere blik op de wereld van vandaag. De interactieve opzet geeft veel ruimte voor dialoog, zowel met de sprekers als met elkaar.

Programma:
 
16:00     Ontvangst met koffie/thee
16:30     Welkom en programma
16:40     Openingssessie: Positionering Agile & Rightshifting model
.
De openingssessie geeft een korte introductie over Agile en trekt vervolgens de parallel naar het Rightshifting-model van Bob Marshall. Dit model laat op diverse wijze zien wat de kenmerken zijn van effectieve projecten en effectieve organisaties.
17:00     Parallelsessies
Sessie 1: Agile Contracting Games
De afspraken die we dagelijks gewend zijn om met elkaar te maken, hoe voelt dat in de praktijk? In een interactieve setting beleeft u het effect van wel of niet Agile werken.
Sessie 2: Agile Beheer
De wereld van Beheer voelt dat het moet veranderen. Agile development is zeer succesvol en het contrast met klassieke beheerorganisaties wordt steeds groter. Op welke wijze kan Beheer leren van Agile development en hoe gaat Beheer er dan uitzien?
Sessie 3: Smart Sourcing Game
Leveranciers van ICT zijn er in overvloed. Velen hebben hun eigen succesformule, maar zijn ze wel Agile genoeg? Zijn ze in staat om mee te bewegen met de wensen van de Business? In deze sessie zult u ervaren dat “goede afspraken” op termijn toch wel eens kunnen gaan knellen. Wat is hier aan te doen?
18:00     Buffet
18:30     Open Spaces
Agile Contractmanagement is als onderwerp uitermate geschikt om met behulp van Open Spaces met elkaar te bediscussiëren. Tijdens de Open Spaces komen de ervaringen uit de parallelsessies bij elkaar en krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om hun mening, visie, vragen en zorgen met elkaar te delen.
19:30     Presentatie Open Spaces
20:00     Afsluiting en netwerkborrel

Het mini-seminar wordt georganiseerd met behulp van een aantal enthousiaste sprekers die een ruime ervaring hebben op het gebied van Agile, Outsourcing, Beheer en/of Contractmanagement. Sprekers op dit mini-seminar zijn:

 • Anko Tijman, Thoughtleader Agil
 • Fred Bons, Directeur Transformaties & Outsourcing
 • Jan Buurman, Management Consultant Beheer & Outsourcing
 • Jan-Sake Kruis, Agile Coach
 • Johan van der Bijl, Strategic Sourcing Director
 • Marco de Kaper, Consultant Outsourcing & Contracting
 • Remi-Armand Collaris, Agile Facilitator & Scrum Master

Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Marco de Kaper (marco.de.kaper at ordina.nl).
 
Kosten: voor NBCM-leden gratis en voor niet-leden € 40,-. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@nbcm.nl met in het onderwerpveld: aanmelding Agile mini-seminar, 25 september. Ben je geen lid vermeld dan bij je aanmelding het adres en overige informatie voor de factuur.

 

Over de auteur:

Anko Tijman

Anko Tijman is Thought Leader Agile bij Ordina. Vanuit die rol neemt hij het voortouw in inhoudelijke discussies over Agile, DevOps en Lean werken. Hij is sinds 2004 in dienst van Ordina. Hij is onder meer betrokken bij AgileOverheid, is Computable Expert en is trainer van de Agile-managementtraining Management3.0.