ORDINA BLOGT

Flinke stijging Klout scores dankzij update

Ongeveer twee uur geleden (rond 20:00 uur Nederlandse tijd) maakte Klout bekend een flinke update te hebben uitgevoerd. Het gevolg: Klout scores stijgen opzienbarend. Heb jij je Klout score al gecheckt en vergeleken?

  • 14 augustus 2012

 

Wat is Klout?

 

Klout drukt in een cijfer je online invloed uit. De laatste jaren was er flink wat discussie over wat dit cijfer eigenlijk zegt, desondanks hebben toch een paar miljoen mensen een account bij Klout aangemaakt om hun Klout score te bekijken. Met de update probeert Klout ook direct een einde te maken aan de ondoorzichtigheid van het algoritme en daarmee ook de discussie over de betrouwbaarheid.

 

Belangrijkste veranderingen Klout

 

In onderstaande video legt CEO Joe Fernandez kort de update uit: er is een nieuw startscherm, er zijn nieuwe variabelen toegevoegd waardoor er meer acties worden gemeten, via LinkedIn en Wikipedia krijgt data uit de ‘real world’ meer waarde en daarnaast is er meer transparantie. Een erg welkome feature, want nu kun je zien welke content ervoor heeft gezorgd dat je Klout score is gestegen of gedaald. Dit noemt Klout ‘moments’. Een moment is een post die een actie van een ander heeft opgeroepen, bijvoorbeeld een like op Facebook of een retweet op Twitter. Lees meer over de update op de blog van Klout.

 

 

Mijn Klout score is inmiddels van 42 opgerekt naar 50. Heeft de update ook effect gehad op jouw score? En hoeveel waarde hecht jij aan de score?