ORDINA BLOGT

PMO als vaste waarde in een steeds flexibeler wordende omgeving

Organisaties worden flexibeler, worden ingericht met projecten.

  • Frank Oeben
  • 29 augustus 2012

Een uitgebreidere inleiding schreef ik hier.  In al die tijdelijkheid moet een nieuwe vorm van vastigheid worden gecreëerd. Eén punt van waaruit samenhang en kennisbehoud worden georganiseerd. In onze vorige blogpost noemde ik PMO al de motor voor professionalisering.
Vanmorgen sprak ik met mijn vrienden van PMObizz, een nog in ontwikkeling zijnde netwerkorganisatie die zich richt op het ombuigen van traditionele organisaties, naar het nieuwe denken. Juist de gecombineerde inzet van PMO en young professionals kan organisaties in staat stellen de 'leap' te maken en aangehaakt te blijven bij de maatschappij.

De inzet van young professionals bij de inrichting of professionalisering van PMO's is daarmee een hele logische. Dit brengt de gewenste frisse wind, het nieuwe denken. Bovendien biedt juist PMO een mooi carrièrepad, zoals wij dit ook al eens beschreven, maar wat ook altijd onderwerp van discussie blijft.
 
Mooie combinatie van mijn twee favoriete onderwerpen. En natuurlijk een aanpak die wij vanuit onze PMO-praktijk al vanaf het begin hanteren. Maar dan net iets breder.
 
Ik heb weer wat denkwerk te verrichten en wat mensen te spreken. Jullie horen nog van mij.

Groeten,

Frank

Over de auteur:

Frank Oeben

Frank is ontwikkelaar. Van mensen, van projecten en van organisaties. Door verbindingen te maken, kennis te delen en mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en die toe te laten passen. Bij Ordina doet hij dit vanuit wisselende rollen. Meestal meerdere tegelijk, onder andere als trainer. Telkens op zoek naar vernieuwing. Vernieuwing die zin heeft. Zodat het meer gaat over waar het over moet gaan. Op Ordina.nl schrijft hij over wat hij tegenkomt, waarover hij zich verwondert of over iets dat hij wil delen.