ORDINA BLOGT

Carnaval vieren met een app? Het kan!

Omdat ik recentelijk vanuit Tilburg (Kruikenstad) naar Amsterdam ben verhuisd zal carnaval dit jaar grotendeels aan me voorbij gaan.

  • Rik Groot
  • 13 februari 2012

Om toch nog een beetje in de carnavaleske sferen te komen heb ik een klein onderzoekje uitgevoerd naar de verschillende apps die gerelateerd zijn aan carnaval. Bij deze een top 10:

10.Oeteldonk (Android) – Erg simpele app in de vorm van een nieuwsfeed. Laat het meest recente nieuws zien rondom de festiviteiten in Den Bosch. Niets meer en niets minder.
 
9. Super Carnaval (Android)  – Deze app telt af richting de carnaval. Om goed in de stemming te komen linkt de app naar alle carnavals hits van dit jaar. Ook is het mogelijk om via deze app een carnavalskostuum uit te kiezen. Het leukste aan de app zijn de drie radiozenders die kunnen worden beluisterd.

Carnaval staat weer voor de deur
 
8. Agge Mar Leut Et (iPhone) - Waarom met de hand groeten als het ook digitaal kan? Deze app maakt je leven tijdens vastenavend een stuk simpeler!
 
7. Carnaval Radio (Android) – What’s in a name? Een vrij simpele app waarmee naar carnavals radio fm kan worden geluisterd. Simpel maar doeltreffend.
 
6. Kwèèkers Carnaval (Android) – Een Kwèèker is een kaartje met een Tilburgse tekst er op (Bet ie ak ‘m aai). Deze app zet al deze uitspraken op een rij en bezit daarnaast een heus soundboard bestaande uit een stuk of dertig ingesproken zinnen. Leuk om je in Tilburg verstaanbaar te maken.
 
5. Carnaval soundboard (Android) – App met enkele carnavalsmeezingers. Voor 79 cent kan je kiezen uit een handvol nummers.
 
4. Carnaval Maastricht (Android/iPhone) – Naast Den Bosch is Maastricht een van de weinige steden met een carnavals app. De app is vrij overzichtelijk. Via de evenementen agenda kan je de tijdstippen en de locaties van alle activiteiten in Maastricht vinden. Daarnaast kan je met de nieuwsfeed op de hoogte blijven. Een voorbeeld voor andere steden!
 
3. Zangbuukske voor Carnaval (iPhone) - Deze app bevat de songteksten van 120 bekende carnavalskrakers. Daarnaast linkt hij naar de youtube video van de meeste nummers. Met de indruk die je maakt heb je je geld zo weer terug verdiend!
 
2. Méézinge (iPhone) – Met deze app haal je “de leutigste vastenavendinstremente zo uit oew binnezak..” Deze omschrijving zegt natuurlijk genoeg.
 
1. Alaaf (Android)  - Groet met 1 druk op de knop je mede carnavalvierders. De terechte nummer 1.
 
Al met al is er flink wat keuze. Hoewel de meeste apps vrij simpel zijn vormgegeven lijkt carnaval de weg richting de mobiele telefoon gevonden te hebben.  Weet jij nog een leuke carnavals app die ik niet heb genoemd? Laat je reactie dan hier achter.
 
Alaaf!