ORDINA BLOGT

Top 5 wintersport Apps

Nu de ergste kou in Nederland achter de rug lijkt, gaan een hoop Nederlanders nog op wintersport. Omdat ik zelf ook een fanatieke wintersporter, en iPhone gebruiker, ben, heb ik voor jullie een korte top 5 gemaakt van de IOS Apps die voor de wintersport erg interessant zijn!

  • 16 februari 2012

Wintersport TV app (IOS)

Deze App geeft gebruikers de mogelijkheid om filmpjes te bekijken van andere wintersporters. Hierdoor krijg je inzicht in de echte ervaringen van wintersporters ter plaatse. Ook zijn er review filmpjes over de betreffende gebieden, filmpjes met hierin het weerbericht  en zijn er ook filmpjes te vinden waarin tips en tricks worden gedeeld. Dat laatste is naast dat dit zeer handig is ook erg leuk. Neem bijvoorbeeld het filmpje van de Ski bloopers 2011. Het enige nadeel van deze App is dat je als wintersporter niet zelf je filmpjes kan uploaden met de App. Verder zeggen beelden veel meer dan woorden en daarom staat deze App in mijn top 5.
 
Kosten app: gratis

Ski Tracks (IOS)

Ski Tracks is een App die door middel GPS bijhoudt waar je skiet, de snelheid, de afstand, het maximale berghellingspercentage enzovoort. Ook kan je je route nakijken in Google maps en kan je per run zien wat de hoogte en snelheid is. Dat kan ook voor de hele tijd dat de App aanstaat. Verder maakt deze App gebruik van een proximity sensor waardoor het scherm automatisch uit gaat als je je toestel in je jas opbergt. Vergeet deze optie alleen niet aan te zetten, want hij staat standaard staat. Ook kan je je ski runs delen via Facebook zodat al je vrienden je ski prestaties  kunnen zien. Het nadeel van de App is dat GPS natuurlijk niet 100% betrouwbaar is en dat soms niet de werkelijke topsnelheid te zien is. Maar al met al een zeer interessante App voor slechts een klein prijsje!
 
Kosten app: € 0,79

Sneeuwhoogte + (IOS)


De sneeuwhoogte + App doet wat het belooft: het geeft de sneeuwhoogtes weer in zo’n beetje alle wintersport plaatsen. Maar deze App bied daarnaast nog veel meer. Zo laat de App bijvoorbeeld de sneeuwkwaliteit zien, wanneer de laatste sneeuwval was en hoeveel pistes er open zijn. Verder kan je ook de weersvoorspellingen raadplegen, de webcams bekijken en de kaart raadplegen. De mooiste optie vind ik de updates. Hier kan je als gebruiker je eigen update vanuit het gebied posten inclusief foto. Zo krijg je goede reviews van mensen die in het gebied zijn. Het enige nadeel van de App is dat deze alleen met een internetverbinding bereikbaar is, wat lastig is als je in het buitenland zit.
 
Kosten app: gratis 

iTrailMap


Deze App is heel simpel qua opzet maar daarom niet minder doeltreffend. Via iTrailMap kan je de skikaart gewoon op je telefoon downloaden zodat je hem ook in een offline omgeving kan gebruiken. De App heeft van bijna elk gebied wel een kaart in de database, dus ook voor het gebied waar jij naartoe gaat. Let wel dat je een iPhone niet kan gebruiken met je handschoenen, dus bij -20 graden kan dit een kleine uitdaging zijn!
 
Kosten app: gratis 

AlpenSki&Fun


Wat is nu wintersporten zonder een beetje Apres-Ski? Daarom is er de AlpenSki&Fun App. In deze App vind je naast interessante apres-ski mogelijkheden ook andere zaken zoals mogelijke rodel banen, restaurants et cetera. Helaas (?) is deze App in het Duits.. Dus enige kennis van de Duitse taal is welkom. 
 
Kosten app: gratis 
 
Weet jij nog een leuke ski App die ik niet heb genoemd? Laat je reactie dan hieronder achter!