ORDINA BLOGT

Vakgebied professionaliseert met opkomst vakopleidingen

Met het volwassener worden van het vakgebied PMO ontstaan er ook vakopleidingen.

  • Dave Jansen
  • 3 juli 2012

Dit leidt op haar beurt weer tot hogere volwassenheid. Verschillende aanbieders brengen verschillende typen opleidingen op de markt. Ook Ordina draagt haar steentje bij aan dit stukje professionalisering. Haar opleiding, Ordina PMO Foundation, richt zich zowel op de harde methodieken als de zachte competenties van het PMO-vak. Een opleiding gericht op het bijbrengen van basiskennis van de diensten die een PMO kan leveren aan een organisatie, de rollen welke je kunt vervullen binnen een projectorganisatie en de verantwoordelijkheden die aan een PMO kunnen worden toebedeeld. De opleiding is ontwikkeld door Ordina in samenwerking met Lagant en wordt ook door deze partijen gefaciliteerd.

Gedurende de interactieve lessen verdeeld over zes dagdelen krijgen de cursisten inzicht in het dienstenportfolio en de rollen binnen een PMO. Ook krijgen zij een introductie in de drie belangrijke methodieken voor PMO: P3O, Prince2, MSP en MoV. Naast aandacht voor de professionele competenties wordt ook gedacht aan de persoonlijke competenties waar een PMO-er over zou moet beschikken. Het resultaat van de opleiding is dat de cursist kennis heeft van de processen binnen een projectenorganisatie, kennis van de PMO- en P3O-basisprincipes en praktische vaardigheden.
 
8 juni zijn de eerste cursisten van de Ordina PMO Foundation opleiding geslaagd! Zij ontvangen een certificaat, dat later dit jaar door de APMG bekrachtigd zal worden.
 
In deze flyer vind je meer informatie.


Over de auteur:

Dave Jansen

Geïnteresseerd in het online landschap van SEO tot Social en Web CMS. Schrijvend over zijn ervaringen, interesses of ontwikkelingen in de digitale wereld.