ORDINA BLOGT

PVV

Omdat Online Presence een steeds belangrijker onderdeel vormt van de verkiezingen gaat het Klantinteractieblog tot de verkiezingen zes politieke partijen volgen.

  • Redactie
  • 13 juni 2012

de verkiezingen zes politieke partijen volgen. Het Klantinteractieblog houdt jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en interessante berichten over PVV.

1 juni 2012

De PVV is zelf niet officieel vertegenwoordigd op Social Media kanalen zoals Twitter en Facebook. Wel is het opvallend dat er accounts zijn gemaakt door derden die nieuws brengen over de PVV. Van het huidige aantal van 23 Kamerleden hebben er zeven een Twitter account, waarbij het meest actieveKamerlid Jhim van Bemmel is. Opvallend is dat @Fleur Agema de minst actieve Twitteraarster is, terwijl zij wel steeds vaker de communicatie naar buiten toe verzorgt. @Geert Wilders heeft, zoals verwacht, het grootste aantal volgers op Twitter:  ruim 188.000 volgers. E het PVV Kamerlid met het minst aantal volgers is @Eric Lucassen: 800 volgers.

8 juni 2012

In de vorige blogpost viel op dat vrijwel alle partijen wel degelijk zelf een account beheren op Social Media en lijkt de PVV de uitzondering op de regel. Alleen op YouTube beheren ze een kanaal, maar niet actief.  Het is interessanter om in te gaan om de meest invloedrijke twitteraar van de PVV, Geert Wilders, met een Kloutscore van 67. Wat direct opvalt is dat na de val van Kabinet Rutte Wilders zijn berichten een oppositievorm beginnen aan te nemen:  voor de val van het Kabinet in april zijn de Tweets  meestal gericht tegen de EU. Nu lijken de pijlen nu volledig gericht te worden op de overige partijen. Zou dit een tactiek zijn richting de verkiezingen toe of zou het kabinet destijds hebben afgesproken elkaar niet af te vallen via Twitter?