ORDINA BLOGT

VVD

Omdat Online Presence een steeds belangrijker onderdeel vormt van de verkiezingen gaat het Klantinteractieblog tot de verkiezingen zes politieke partijen volgen.

  • Redactie
  • 13 juni 2012

de verkiezingen zes politieke partijen volgen. Het Klantinteractieblog houdt jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en interessante berichten over VVD.

1 juni 2012

Op dit moment is de VVD vindbaar op YouTubeTwitter en Facebook, maar ook via de eigen VVD website. Je ziet dat de VVD het kanaal hoofdzakelijk gebruikt voor  zenden. Zo ‘slingeren’ verschillende leden regelmatig nieuwtjes de wereld in. Verder kan je je ook abonneren op een RSS feed waardoor je regelmatig een update krijgt van het laatste nieuws en interessante wetenswaardigheden.
 Het zal de komende periode interessant zijn om te zien hoe de partij de verschillende type media gaat combineren in het profileren en positioneren van de partij.

8 juni 2012

De VVD is actief op zes kanalen inclusief de eigen website. Een aantal kanalen wordt intensief gebruikt maar op de andere is weinig activiteit waar te nemen. Zo was de laatste post op Flickr op 2 december. Eigenlijk is dat best jammer omdat het kanaal wel een duidelijk doel heeft. De VVD gebruik Flickr om een verhaal te vertellen door middel van foto’s. Ook YouTube is een kanaal waar momenteel weinig activiteit meer op is te vinden. De datum waarop het laatste filmpje is geupload is 12 december . Hoe anders is dit op Facebook. De VVD post en reageert actief op dit kanaal waardoor de interactie op dit kanaal ook groot is. Verder is Hyves ook een kanaal waar interactie op plaats vind. Ook staat daar een Poll wat men van vandalen vindt. Een kleine vingerwijzing naar de PvdA zit hier wel in door de optie thee drinken.


 
Twitter is het laatste kanaal waar ook veel interactie plaats vindt. Naast dat de VVD algemene berichten aan zijn volgers verzend, reageert de VVD ook actief op vragen. De VVD gebruikt slechts twee kanalen niet optimaal, en de overige kanalen worden regelmatig actief gebruikt. Het is de vraag of de VVD het hierbij gaat laten of dat de overige kanalen nog ingezet gaan worden.