ORDINA BLOGT

Kennissessie "PMO is een vak" op 18 juni

Ordina ziet haar klanten in toenemende mate nadenken over het inrichten of professionaliseren van een Project Management Office (PMO).

  • Frank Oeben
  • 15 mei 2012

Daarmee krijgt het PMO als afdeling een steeds prominentere rol binnen organisaties. De rol van de Project Management Officer (PMO-er) biedt daardoor steeds meer perspectief voor ambitieuze medewerkers. PMO’s bestaan er in diverse verschijningsvormen met daarbinnen uiteenlopende carrièremogelijkheden voor PMO-ers.
Ordina organiseert op 18 juni 2012 een kennissessie over PMO en nodigt PMO-ers uit haar klantenkring uit meer inzicht te krijgen in het vak PMO, de rol van de PMO-er en het perspectief dat deze rol biedt. Daarnaast is er de mogelijkheid vakgenoten te ontmoeten en te netwerken. 

Twee sprekers openen de avond. Frank Oeben (PMO Consultant bij Ordina) presenteert de visie van Ordina op het vak PMO en Paul Hesselman (Programmadirecteur en Thoughtleader Projectmanagement bij Ordina en bestuurslid van IPMA) licht toe hoe vanuit de IPMA de competentieprofielen voor PMO in elkaar steken. Op basis van stellingen wordt vervolgens gedebatteerd over het vak PMO, de toegevoegde waarde voor organisaties en de carrièrekansen voor PMO-ers. De stellingen worden ingeleid door Henny Portman. Henny is Global Project Management Office (GPMO) Head bij ING Insurance & Investment Management en auteur van diverse boeken over PMO.

Programma

17.00 Inloop en ontvangst met een drankje
17.30 Dinerbuffet
18.15 PMO is een vak (Frank Oeben, Ordina)
18.30 PMO-competenties volgens IPMA (Paul Hesselman, Ordina, IPMA)
19.00 Debat op basis van stellingen van Henny Portman Ronde 1
19.45 Pauze
20.15 Debat op basis van stellingen van Henny Portman Ronde 2
21.00 Afsluiting
21.15 Napraten tijdens de borrel
 
De avond zal worden gefaciliteerd door Ordina PMO, onder leiding van Frank Oeben. Frank is PMO Consultant bij Ordina PMO en extern actief op het gebied van business development en consultancy gericht op het inrichten en professionaliseren van Project Management Offices.
 
De Ordina PMO kennissessie biedt plaats aan een beperkt aantal gasten. Deelname is daarom enkel mogelijk voor geselecteerde deelnemers. Neem bij interesse contact op met de organisatie via onderstaande contactinformatie.

Henny Portman
 

Paul Hesselman
 

Frank Oeben
 

De volgende vier stellingen zullen ter discussie worden gesteld:
 
     1. In tijden van crisis is veel winst te behalen door uitbreiding van PMO.
 
     2. Dankzij de gebruikte PM-methodieken willem PMO’s vooral dat de templates op de voorgeschreven wijze gevuld worden.
 
     3. Een PMO-er die overstapt naar projectmanagement faalt hopeloos.
 
     4. PMO is een jong en dynamisch vakgebied en daarom de beste plek om je carrière een boost te geven.
 
De vier stellingen zijn te bediscussiëren via de LinkedIn-groep van de Best Practice User Group Nederland (BPUG). Laten weten dat je bij de sessie aanwezig bent kan via deze link.

Over Ordina

Ordina heeft brede ervaring op het gebied van het inrichten en professionaliseren van PMO. Deze ervaring is gebundeld met de best practices uit Prince2 en P3O en vervat in een toolkit met processen, draaiboeken en templates, ‘de Veldkeuken’. Ook is Ordina een van de grootste leveranciers van ervaren en gecertificeerde PM-ers en PMO-ers.
 
Ordina zet zich in om PMO als vakgebied in Nederland verder te ontwikkelen. Ordina gebruikt hiervoor haar platform PMOblog.nl, waar kennis en inzichten gedeeld worden. Daarnaast organiseert Ordina Ronde Tafels en kennissessies rondom het thema PMO. Verder wordt er deelgenomen aan door anderen georganiseerde Ronde Tafels, kennissessies, discussiegroepen en seminars.
 
Meer weten? De PMO-consultants van Ordina komen graag in contact met u. Maak een vrijblijvende afspraak en bel 030 - 633 7000 of e-mail naar Frank.Oeben@ordina.nl

 

Over de auteur:

Frank Oeben

Frank is ontwikkelaar. Van mensen, van projecten en van organisaties. Door verbindingen te maken, kennis te delen en mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en die toe te laten passen. Bij Ordina doet hij dit vanuit wisselende rollen. Meestal meerdere tegelijk, onder andere als trainer. Telkens op zoek naar vernieuwing. Vernieuwing die zin heeft. Zodat het meer gaat over waar het over moet gaan. Op Ordina.nl schrijft hij over wat hij tegenkomt, waarover hij zich verwondert of over iets dat hij wil delen.