ORDINA BLOGT

Zoekmachine reseach: meeste stemmen voor Obama

De kracht van zoekmachine research wordt nog sterk onderschat. Zoekmachine research biedt veelal nieuwe inzichten met betrekking tot consumentenbehoeftes en trends in de markt.

  • Marco Muijsert
  • 5 november 2012

(Grote) bedrijven schrijven product content bij de lancering van nieuwe producten desondanks vaak vanuit technische specificaties. Hierdoor kunnen potentiële klanten de organisatie of producten slecht vinden. Zoekmachine research kan dit voorkomen. Welke termen gebruikt de consument wanneer zij op zoek is naar informatie over (nieuwe) producten?

Trends in zoekgedrag

Voor zoekmachine research kun je verschillende publieke tools gebruikenvan Google, zoals Google Trends. Met deze tool is het mogelijk om zoekwoorden met elkaar te vergelijken en trends te bepalen in zoekgedrag. Hierbij kun je selecteren op:

  • Tijd
  • Locatie
  • Categorie

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld op lokaal niveau naar de Amerikaanse verkiezingen te kijken. In onderstaande grafiek is te zien dat Romney hoogstwaarschijnlijk in Utah de meeste stemmen ontvangt.

 
 
 
 Voor geheel VS durf ik op basis van zoekwoord analyse tussen Obama en Romney  met 99% zekerheid te voorspellen dat Obama de meeste stemmen krijgt!