ORDINA BLOGT

Een gouden duo van verschillende persoonlijkheden

De ene PMO'er is de andere niet, daar zijn we het nu wel over eens. Projectmanagers verschillen ook allemaal van elkaar. Organisaties ook. De match tussen al die variabelen is dus eigenlijk best complex.

  • Frank Oeben
  • 2 mei 2013
Zeker als we met zijn allen telkens weer concluderen dat een PMO'er zich continu moet bewijzen en vaak moet vechten tegen onjuiste vooroordelen. Ik wil daarom pleiten voor slimmere, beter doordachte matching tussen PMO'ers en PMO-opdrachten.

Duo

Op 10 april organiseerde de BPUG weer een kennisdelingssessie. Ditmaal door, over en bij 'Management Drives'. We hadden het over de drijfveren achter onze acties. Achter onze managementstijl. Een ontzettend interessante avond waarin de deelnemers zelf vooraf ook de Management Drives-test hebben mogen invullen en op de avond hun profiel uitgereikt kregen.

In de wereld van projecten worden continu nieuwe teams samengesteld. Dat samenstellen gebeurt lang niet altijd op basis van persoonlijkheden. Terwijl dat juist wel belangrijk is. Een projectmanager die erg sterk is op het gebied van stakeholdermanagement en politiek, met een sterke helicopterview, maar niet van de details is, kan veel hebben aan een stevige maar secure PMO'er die hem (of haar natuurlijk) continu van de juiste stuurinfo voorziet en daarmee de PM op pad kan sturen. Er zijn echter ook PM's die juist veel meer van de details zijn, maar minder analytisch, die hebben meer aan een sparringpartner op analytisch niveau. En een erg dominante PM die graag 'de baas is', zal meer kunnen hebben aan een ondersteunende, dienstbare PMO'er.

Een PM en een PMO zouden een sterk duo moeten vormen dat elkaar aanvult. In twee eerdere blogs (deze en deze) lichtten we dat al toe. Vanuit Management Drives kregen we een kleurenprofiel met voorkeursstijlen (logica) en allergieën (verwerping). Het zou goed zijn in de zoektocht naar een PM en een PMO om rekening te houden met de voorkeursstijlen en allergieën van deze individuen, om zo dat gouden duo te smeden. Dat kan met behulp van de test van Management Drives, maar er zijn legio andere mogelijkheden, te beginnen met gezond verstand, pen en papier. De kleurpotloden komen later wel.

Dan kun je samen voor projectresultaat gaan. Dan ben je samen succesvol. Bovendien kun je dan als individu ook veel meer bereiken. Op mijn eigen blog schreef ik daar nog een en ander over.

De volgende BPUG-sessie is op 14 mei. Het ontdekken en juist inzetten van jouw kracht staat dan centraal. Inschrijven kan via de site van de BPUG. Daar vind je ook meer informatie over deze avond.

Groeten,

Frank

Over de auteur:

Frank Oeben

Frank is ontwikkelaar. Van mensen, van projecten en van organisaties. Door verbindingen te maken, kennis te delen en mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en die toe te laten passen. Bij Ordina doet hij dit vanuit wisselende rollen. Meestal meerdere tegelijk, onder andere als trainer. Telkens op zoek naar vernieuwing. Vernieuwing die zin heeft. Zodat het meer gaat over waar het over moet gaan. Op Ordina.nl schrijft hij over wat hij tegenkomt, waarover hij zich verwondert of over iets dat hij wil delen.