ORDINA BLOGT

Drupal op Opensource Conference 2013

Stichting Drupal Bedrijven Nederland staat als branchevereniging op Opensource Conference 2013 en vergroot daarmee de markt.

  • Imre Gmelig Meijling
  • 9 december 2013

Stichting Drupal Bedrijven Nederland (SDBN) bestaat uit concurrerende bedrijven die gezamenlijk het Nederlandse marktaandeel van het CMS willen vergroten en de concurrentie aangaan met gesloten content management systemen. De website van de stichting moet een vraagbaak worden voor organisaties die leveranciersonafhankelijke informatie zoeken over het CMS platform Drupal.

Ook commerciële partijen achter open source content management systemen hebben flinke budgetten voor marketing, communicatie, pr en events. Waar Drupal een sterke ontwikkel- en beheer community heeft, is marketing altijd een uitdaging. De boodschap is hierdoor veelal diffuus of technisch van aard. De bedrijven die nu samenwerken, hebben het vermogen om Drupal duidelijk, consistent en vanuit succes verhalen te promoten. Het doel is om de vraag naar Drupal nog groter te maken.  SDBN stond op de Opensource Conference 2013 in de Beurs van Berlage als eerste branchevereniging veel geïntresseerde CIO's, CxO's en professionals te woord. 

Met de komst van Drupal 8, begin 2014 worden flinke stappen gezet naar een vriendelijke beheeromgeving met veel mogelijkheden voor integratie van backoffice, social media en mobiele toepassingen. Terwijl zij hiermee de vooruitstrevende en kleinere klanten blijft dienen, is Drupal ook al enkele jaren te vinden op de Enterprise markt (Gartner).

Stichting Drupal Bederijven Nederland op Opensource Conference