ORDINA BLOGT

Alles is inspiratie voor een blog

Google Trends, een film, een toneelstuk, een bekende Nederlander: allen kunnen ze inspiratie bieden voor een blog, over welk onderwerp dan ook.

  • 14 mei 2013

Uit de bocht bloggen

De keuze voor een onderwerp is niet zo simpel als het wellicht lijkt. Soms ontbreekt het aan inspiratie en vaak wil je te veel vertellen. Het kaderen van je onderwerp voor een blog is lastig, want als je eenmaal enthousiast bent, is het vrolijk erop los associëren lastig te vermijden. De uitdaging van bloggen is om je lezer in een beperkt aantal woorden mee te nemen in jouw wereld en hem of haar wel ‘iets’ mee te geven. Kies daarom vooraf een deelonderwerp. Schiet je tijdens het schrijven te veel uit de bocht, gebruik dat nieuwe deelonderwerp dan voor een tweede blog.

Inspiratie voor blogs

Wat te doen als je geen onderwerp op voorraad hebt, maar toch iets wilt schrijven? Check dan onderstaande infographic van Copyblogger. Het is knap hoe bruikbaar deze 22 tips zijn op ieder onderwerp waar je over zou willen bloggen. En bijzonder eenvoudig toepasbaar. Voor deze blog heb ik bijvoorbeeld tip 22 gebruikt: recycle. Gebruik content een tweede keer. De infographic heb ik deze week gebruikt bij een training en vond ik erg handig. Dus waarom niet nog een keer gebruiken, maar dan in een andere vorm?

Mijn tip 23 is daarom ook te reflecteren op je afgelopen week. Wat heb jij afgelopen week gedaan waar een ander iets aan zou kunnen hebben? Schrijf het op! Heb je ook een tip, laat deze dan achter in het reactieveld. Ik ben benieuwd!

 22 Ways to Create Compelling Content - Infographic
Like this infographic? Get more content marketing tips from Copyblogger.