ORDINA BLOGT

Seminar: Business Case Management

Organisaties moeten meer doen met minder geld en mensen. Met de Business Case Management aanpak komt een project tot optimale besluitvorming op basis van een helder waarom en de integrale haalbaarheid van een project. Door de Business Case Management-aanpak is het waarom van het project is voor iedereen glashelder en alle projectactiviteiten zijn gericht op het succes.

  • Redactie
  • 22 mei 2013

Organisaties moeten meer doen met minder geld en mensen. Het beheersen van projecten blijkt in de praktijk tegen te vallen, projecten mislukken nog te vaak. Bij twee derde van alle projecten gaat het al mis in de voorbereiding. Business Case Management zorgt voor sturing op basis van overzicht en inzicht.
 
Met de Business Case Management-aanpak komt een project tot optimale besluitvorming op basis van een helder waarom en de integrale haalbaarheid van een project. Het resultaat is een duidelijke business case als richtsnoer voor alle te nemen beslissingen tijdens de uitvoering. Bij een business case gaat het altijd om een integrale afweging van alle belangen en risico’s. Met deze aanpak worden projectmanagers en het leiderschap van opdrachtgevers binnen projecten versterkt.

Door de Business Case Management-aanpak is het waarom van het project is voor iedereen glashelder en alle projectactiviteiten zijn gericht op het succes. Een goed ingerichte PMO-functie rond een business case-proces kan ervoor zorgen dat de juiste informatie wordt geleverd om vanuit een idee tot een verantwoord project te komen. PMO zorgt ervoor dat informatie voor de business case goed en betrouwbaar is en blijft, waardoor bijvoorbeeld de risico’s en aannames hanteerbaar worden. Door Business Case Management op de juiste manier uit te voeren, en een PMO bij het proces te betrekken, kan het rendement van projecten worden verhoogd met 30%.
 
Jan Ekke De Vries is een specialist op het gebied van Business Case Management en is een van de sprekers tijdens het BPUG (Best Practices User Group) seminar op 4 juni. Ben je benieuwd naar zijn aanpak, kom dan op 4 juni naar zijn workshop die om 11.45 uur begint.