ORDINA BLOGT

Voorbeschouwing op de PMO Kennissessie vanavond

Vanavond vindt er weer een kennissessie plaats bij Ordina. In samenwerking met de Best Practice User Group Nederland (BPUG) organiseert de unit PMO een sessie over Persoonlijk leiderschap voor PMO'ers.

  • Frank Oeben
  • 12 november 2013

Vanavond vindt er weer een kennissessie plaats bij Ordina. In samenwerking met de Best Practice User Group Nederland (BPUG) organiseert de unit PMO een sessie over Persoonlijk leiderschap voor PMO'ers. Ordina vindt kennisdeling en ontwikkeling belangrijk. Daarom is zij hoofdsponsor van de BPUG en organiseert zij kennissessies. Ook door middel van haar blog wordt actief kennis gedeeld met vakgenoten.

BPUG logo

In de sessie vanavond borduren we voort op een sessie die we vorig jaar hielden. Toen was het thema 'PMO is een vak'. In diverse blogs blikten we daar op terug. Het gevoel dat over bleef was dat de omgeving waarin wij als PMO'ers werken nog niet helemaal 'on the same page' leeft als wij.
Wat ons betreft is daar nu genoeg over gepraat. In april van dit jaar riep ik iedereen in een blogpost op vooral leuke dingen te gaan doen. Ons te focussen op onze eigen kracht. Op onze eigen ontwikkeling. Ons niet te laten tegenhouden door meningen van anderen.

Ellen Faber

Vanavond gaat Ellen Faber (onder andere voormalig divisiedirecteur bij Achmea en Vrouwelijke topmanager van het jaar 2011) ons meenemen in haar levensverhaal. Ze deelt haar ervaringen zodat wij hiermee zelf aan de slag kunnen. De ondertitel van de sessie is niet voor niets 'Neem als PMO'er het heft in eigen hand!'. Ook volgens Ellen is persoonlijke ontwikkeling iets dat je zelf moet doen. Op basis van je persoonlijke visie. Natuurlijk is je omgeving belangrijk. Maar deze is niet bepalend.
Nadat Ellen ons de ogen heeft geopend maken we de afdaling naar het PMO vak. Op basis van twee stellingen gaan we met de meer dan 80 aanwezigen in debat, zodat we aan het eind van de avond gesterkt met energie, kennis en ervaring van anderen aan de slag kunnen met onze eigen ontwikkeling binnen of vanuit het PMO vak.

Ik heb er zin in.

Over de auteur:

Frank Oeben

Frank is ontwikkelaar. Van mensen, van projecten en van organisaties. Door verbindingen te maken, kennis te delen en mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en die toe te laten passen. Bij Ordina doet hij dit vanuit wisselende rollen. Meestal meerdere tegelijk, onder andere als trainer. Telkens op zoek naar vernieuwing. Vernieuwing die zin heeft. Zodat het meer gaat over waar het over moet gaan. Op Ordina.nl schrijft hij over wat hij tegenkomt, waarover hij zich verwondert of over iets dat hij wil delen.