ORDINA BLOGT

Nieuw publiekscentrum Nationaal Archief wordt digitaal uitgerust

Onder grote belangstelling van de pers, heeft zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op dinsdag 15 oktober 2013 het nieuwe publiekscentrum van het Nationaal Archief in Den Haag geopend.

  • Imre Gmelig Meijling
  • 18 oktober 2013

Ter gelegenheid van de opening brengt het Nationaal Archief de expositie ‘Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven’. Onder grote belangstelling van de media, opende Koning Willem-Alexander op woensdag 16 oktober 2013 de nieuwe Publieksruimte en tentoonstelling. 

Ordina realiseerde een breed palet van interactieve digitale multimedia-oplossingen om jongeren en volwassenen op een eigentijdse, interactieve manier kennis te laten maken met de vele interessante bronnen en producten van het Nationaal Archief en zo door de tentoonstelling te leiden.

Ordina realiseerde voor Nationaal Archief een universele viewer waarbij archiefstukken, kaarten en foto’s in een spectaculaire, digitale vorm interactief worden aangeboden in een museale context. De nieuwe toepassingen hangen aan een nieuw Content Management Systeem voor de software van de publieke ruimte, gebaseerd op het open source framework Drupal. Verder werden de volgende toepassingen gerealiseerd:

• Satellieten Kaarten, Familiegeschiedenis en Actualiteit.
• Een onderwijs-app voor de bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.
• Een attenderingssysteem om bezoekers en depotmedewerkers te dynamisch informeren over op te halen stukken.
• Digitale ontvangstborden met agenda, evenementen en mededelingen
• Een aangepaste mobiele website

Ordina realiseert digitale en mobiele toepassingen voor overheid, kennisinstellingen, financiële instellingen, zorginstellingen en het bedrijfsleven die stuk voor stuk waarde toevoegen.

Meer informatie over het nieuwe publiekscentrum, de tentoonstelling en openingstijden is te vinden op: http://www.nationaalarchief.nl