ORDINA BLOGT

Over dunne lijnen en projectsucces

Op 12 juni 2014 vindt de volgende PMI Netherlands Summit plaats. Dit evenement heeft als titel: "The thin line between project success & failure". Ik ben benieuwd of we het deze keer echt over succes gaan hebben.

  • Frank Oeben
  • 21 oktober 2013

Op 12 juni 2014 vindt de volgende PMI Netherlands Summit plaats. Dit evenement, dat voor de derde keer wordt georganiseerd, heeft volgend jaar als titel: "The thin line between project success & failure". De call for papers is geopend. Over de lijn tussen succes en mislukking is al veel geschreven en gepraat. Bottom line kennen we allemaal vele projecten die niet succesvol waren en slechts enkele echte successen. Na de Summit van afgelopen jaar schreef ik al dat projectsucces afhangt van de betrokken individuen. En dat deze individuen bijna per definitie tegengestelde, persoonlijke belangen hebben.

In vier tracks gaan we straks meer leren over wat nou het verschil maakt. Ik ben erg benieuwd. Vooral ook of we het durven te hebben over de definitie van succes. En de vraag of projectsucces wel bestaat. En misschien zelfs of projectsucces wel relevant is. De business moet succesvol zijn en start daarvoor projecten op. Als het project in termen van tijd, geld of kwaliteit ten opzichte van het (hoogstwaarschijnlijk niet bijgestelde) plan niet succesvol is, kan het wel degelijk veel waarde toevoegen aan de business. En dat is toch waar het om gaat. We moeten geen projecten draaien, we moeten de business verbeteren. Als we daarvoor projecten moet aanpassen of stopzetten betekent dat helemaal niet dat we niet succesvol zijn.

Ik ben benieuwd. Ik ga het programma in de gaten houden. Zie ik jullie daar?

Groeten,

Frank

Over de auteur:

Frank Oeben

Frank is ontwikkelaar. Van mensen, van projecten en van organisaties. Door verbindingen te maken, kennis te delen en mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en die toe te laten passen. Bij Ordina doet hij dit vanuit wisselende rollen. Meestal meerdere tegelijk, onder andere als trainer. Telkens op zoek naar vernieuwing. Vernieuwing die zin heeft. Zodat het meer gaat over waar het over moet gaan. Op Ordina.nl schrijft hij over wat hij tegenkomt, waarover hij zich verwondert of over iets dat hij wil delen.