ORDINA BLOGT

Sparren met Drupal core developers

Core Drupal-ontwikkelaars zijn vandaag bij Ordina om te sparren over semantische webstandaarden en hardcore Drupal-development

  • Imre Gmelig Meijling
  • 18 oktober 2013

Drupal is een open source contentmanagement framework waarin miljoenen websites en mobiele publicatie platformen zijn gebouwd. Van kleine ondernemingen tot enterprise, Drupal wordt met succes ingezet voor kleine en grote opdrachtgevers. Sinds 2012 staat het op het kwadrant van Gartner onder de naam van enterprise leverancier Acquia. 

Goede oplossingen ontstaan door het samenbrengen van business value en hoogwaardige technische oplossingen die snel en veilig zijn en voldoen aan moderne eisen. Om kennis uit te wisselen houdt het Drupal-team van Ordina vandaag een kennissessie met Drupal core-ontwikkelaars Kristof De Jaeger (swentel) en Jan-Yves Vanhaverbeke (jyve) van epsenkaas. Zij zijn de makers van de populaire Display Suite module welke wereldwijd veel wordt gebruikt. Kristof is intensief betrokken in het nieuwe FieldAPI waar Drupal 8 zwaar op zal gaan leunen. In de interactieve training wordt intensief gesproken over semantische webtoepassingen, code-standaarden en de laatste Drupal-ontwikkelingen die direct toepasbaar zijn.

Drupal wordt door Ordina ingezet als social publishing-platform voor online en mobiele toepassingen met een lagere TCO en snellere time to market. Ordina lanceerde nog deze week de nieuwe websites van Nationaal Archief ter ondersteuning van de nieuwe Publieke Ruimte en de GaHetNa tentoonstelling, welke door Koning Willem-Alexander werd geopend. Ook Stemwijzer.nl, de Nederlandse overheid, Natuurmonumenten en Het Witte Huis draait op Drupal. 

Drupal kennissessie bij Ordina

18.10.2013 Update: Foto's op Drupal kennissessie bij Ordina