ORDINA BLOGT

Ordina VisionWorks BI Academy 8 is van start

Nieuwe energie in Business Intelligence

  • Henri van Herwaarden
  • 4 februari 2014

Hoe was het ook al weer als Young Professional?

Meer da twintig jaar geleden zette ik mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt. Vers van de universiteit als Marktanalist aan de slag bij een internationale handelsorganisatie. Spannend was het en anders. Het vrije studentenleven voorbij. Een nieuw tijdperk vol energie. Met jas en das elke dag naar kantoor in plaats van naar de collegezalen. Met een rugzak vol theoretische bagage, vol idealen en veranderingsdrift. Ik heb mooie en nuttige analyses gemaakt en voorspellingsmodellen ontwikkeld. Verschil gemaakt op sommige punten. Maar ook frustratie als zaken niet snel genoeg gingen en toch in discussie gaan met de gevestigde orde. Naief? Gepassioneerd? Ik heb in ieder geval veel geleerd. Na twee jaar was ik klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Verder met leren.

Stimuleren, voordoen, begeleiden en oefenen zijn sleutelwoorden.

Onlangs is een nieuwe Business Intelligence (BI) Academy begonnen met negen enthousiaste starters. Nu ben ik zelf onderdeel van de de gevestigde orde en de grote vraag is:  “Hoe gaan wij om met het nieuw elan, de nieuwe energie?” Enthousiastelingen de de bestaande zaken ter discussie stellen. Ze moeten wel leren wat wij ze aanbieden. Toch?  Gelukkig hebben we de afgelopen jaren meer inzichten gekregen in hoe je een goede en uitdagende leeromgeving creëert. Stimuleren, voordoen, begeleiden en oefenen zijn daarbij de sleutelwoorden. We weten ook wel dat het goed komt.  Dit is onze achtste BI academy en we hebben mooie, goede en gedegen BI consultants opgeleid. Sterker, meer dan 30% van onze huidige populatie heeft onze BI Academy doorlopen. En de markt is daar – volgens het onderzoek van Computable 2013 – blij mee. 

Ik wens Jan, Stan, Machiel, Rens, Misha, Johan, Laura, Thomas of Virendre heel veel succes in de wereld van Business Intelligence. Maak het verschil.  

 

Over de BI Academy

In de afgelopen tien jaar heeft Ordina VisionWorks meer dan 80 Young Professionals (YP) opgeleid in het vakgebied van Business Intelligence. Na een intensieve opleiding van twee maanden gaan de YPs onder begeleiding van een senior collega aan de slag bij verschillende klanten om ervaring op te doen. Binnen twee jaar zijn zij junior BI Consultant.


Over de auteur:

Henri van Herwaarden

Henri is principal BI consultant, trainer en coach bij Ordina. Zijn expertise en passie liggen op het vlak van kennisdeling, talentontwikkeling en leren. Henri co├Ârdineert de Business Intelligence Academy 8