ORDINA BLOGT

Citrix Summit 2014

Van 12 tot 14 januari vond de jaarlijkse Citrix Summit plaats in Orlando Florida. Ordina is met haar mobiele propositie vooruitstrevend op het gebied van Enterprise Mobility Management. Als partner van Citrix was Ordina op de summit aanwezig om de laatste ontwikkelingen op het gebied van Mobile App Management en Bring Your Own Device mee te pakken.

  • Imre Gmelig Meijling
  • 29 januari 2014

De Citrix Summit was dit jaar voor het eerst met partners. Naast nVidia en Microsoft waren ook wij van de partij om de laatste ontwikkelingen op het gebied van Mobile Device Management en Bring Your Own Device mee te nemen in onze mobiele propositie. Het event telt bijna 4 duizend bezoekers en partners en is gericht op de technologische ontwikkelingen, ontwikkelingen in de enterprise markt van desktop virtualisatie en mobile. Citrix is met Xen Desktop één van de koplopers op het gebied van gevirtualiseerde Microsoft Windows desktop omgevingen. 


Ordina op Citrix Summit 2014


Mobiel internet neemt in een razend tempo toe. Dagelijks worden er meer iPhones verkocht dan dat er mensen worden geboren. Citrix speelt tijdig in op mobiele ontwikkelingen door de gevirtualiseerde landschappen volledig mobiel te integreren. Dit betekent dat medewerkers van enterprise omgevingen hun werkplek via al hun draagbare apparaten kunnen raadplegen. Op een veilige manier op basis van XenMobile.

Dat laatste is vooral van belang. Door de werkplek te verleggen naar mobiel, ontstaat een enorme beheer uitdaging. Citrix zet hiervoor een App Wrapping Tool in waarmee Business-to-Employee Apps afgeschermd worden van 3rd party apps, zoals Dropbox en Facebook. 

Daarmee wordt een veilige scheiding aangebracht tussen zakelijk en prive gebruik van Apps en data. Apps of groepen van Apps kunnen door bedrijven op afstand worden gedistribueerd, beheerd en beveiligd. Apps kunnen op afstand gepushed en gepulled worden van devices zonder dat de beheerder inzage heeft in het prive gebruik van het device, een essentieel onderdeel van Bring Your Own Device (BYOD).


Daarnaast kan er samen aan documenten gewerkt worden via ShareFile waarmee onder meer SharePoint omgevingen veilig kunnen worden ontsloten. Mobile App Management zorgt ervoor dat documenten bijvoorbeeld niet kunnen worden gemaild of in Dropbox worden gezet. Dit is de ontwikkeling waar de Bring Your Own Device markt op zit te wachten.