ORDINA BLOGT

Women in ICT!

Men hoorde het al van verre. Het bedrijfsrestaurant van Ordina – dat normaal een toonbeeld is van mannen in grijze pakken – werd gisteravond bevolkt door maar liefst bijna honderd vrouwen.

  • 17 januari 2014

Het eerste Women in ICT event vond plaats! En ik denk dat we mogen spreken van een zeer geslaagde avond met inspirerende spreeksters, ruimte voor kennismaking en het uitwisselen van ervaringen. WAUW, wat werken er een leuke vrouwen bij Ordina!

Enkele maanden geleden is een aantal vrouwen binnen Ordina opgestaan om te onderzoeken of er behoefte is aan een netwerk voor vrouwen in de organisatie. Tsja, hoe kun je dat beter ontdekken dan het aan de vrouwen zelf vragen?! Dus werd er een datum geprikt, een programma gemaakt en alle dames uitgenodigd. Binnen enkele dagen stond de teller al op 120 aanmeldingen! Dat beloofde veel goeds.

De bijeenkomst werd afgetrapt door ‘onze eigen’ Jolanda Poots-Bijl (CFO), die een heel inspirerend verhaal had over het bereiken van zo’n toppositie. Haar boodschap was; vooral doen! Niet teveel nadenken over welke stappen je moet zetten om hogerop te komen, maar er vooral voor zorgen dat jouw klant tevreden is. Dan komen de kansen vanzelf voorbij.
Het tweede punt op de agenda was onze gastspreekster Geke Rosier. Geke is onder andere maakster van het boek ‘Ronde vormen in IT’ en had een mooi verhaal over waarom vrouwen zo een belangrijke rol hebben in de IT.

Daarna kwamen alle dames aan het woord. In kleine groepen maakten we kennis met elkaar en brainstormden we over de invulling van het netwerk. Daar kwamen ontzettend leuke ideeën uit, zoals ‘bitch-volleybal’ met de vrouwelijke concullega’s van andere organisaties en sporten gecombineerd met borrel voor een ‘calorie-neutraal’ event. Maar ook merkten we al snel dat er ook echt behoefte was voor bijvoorbeeld coaching of workshops over bepaalde onderwerpen. Gezien de enorme stapel geeltjes die hier voor mijn neus ligt, hebben we veel waardevolle input gekregen waar we zeker iets mee gaan doen. Onze dagvoorzitter Saskia Meeuwessen van Rossum sloot de avond af met het aanbod dat we haar altijd mogen bellen als we net even dat duwtje van de duikplank nodig hebben om in het diepe te springen en gewoon te DOEN!

Persoonlijk kijk ik terug op een zeer geslaagde avond, waar ik veel krachtige, leuke en enthousiaste collega’s heb gesproken. Met de woorden van Jolanda in mijn achterhoofd heb ik Saskia haar telefoonnummer opgeslagen, want dat duwtje zal ik vast een keer nodig hebben.