ORDINA BLOGT

De weg naar Microsoft Gold Partner BI: intensief en leerzaam

Het is zover! Dankzij de vele behaalde certificeringen mag Ordina zich nu officieel Microsoft Gold Partner Business Intelligence noemen.

  • Ronald Bijlhouwer
  • 18 juni 2014

Onderscheidend in de markt

Als Microsoft-professional is het belangrijk dat je jezelf kunt onderscheiden in de markt en certificering is daarvoor een belangrijk middel. Binnen VisionWorks was veel vraag naar opleiding en certificering in Microsoft Business Intelligence. Omdat dit ook één van mijn persoonlijke wensen is, heb ik het initiatief genomen tot het organiseren van een Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certificeringstraject waar ik en mijn VisionWorks collega’s aan konden deelnemen. Blijkbaar was er veel behoefte aan een dergelijk traject, want veel collega’s meldden zich aan.

Bij het organiseren van een dergelijk certificeringstraject komt veel kijken. Het zoeken naar de juiste trainingsvorm, de juiste trainingspartner en het coördineren van de sessies was voor mezelf een traject waarvan ik veel van heb opgestoken. Onze consultants wonen en werken verspreid over het land en de mogelijkheid om een aaneengesloten periode voor training vrij te maken is vaak lastig.

Virtuele trainingsvorm gecombineerd met zelfstudie

Ik ben daarom op zoek gegaan naar een virtuele trainingsvorm, waar deelnemers op afstand aan konden deelnemen. Na wat speurwerk en de diverse mogelijkheden te hebben bekeken, hebben we gekozen voor een virtuele trainingsvorm in combinatie met zelfstudie. Daarbij kon je op afstand deelnemen aan virtuele classroomsessies, aangevuld met een zelfstudieprogramma, waarbij je in je eigen tempo kon studeren. Een trainingsvorm die helemaal past bij het nieuwe werken.
Hiervoor hebben we twaalf maanden lang toegang gehad tot een virtuele e-learning-omgeving, waar alle benodigde trainingen gevolgd konden worden. Peter ter Braake, een bekende SQL Server trainer en consultant, gaf hierbij ondersteunende sessies en het groepsgevoel werd versterkt door het organiseren van gezamenlijke huiswerksessies.

Interactie in een virtuele classroom blijkt toch lastig

Om het certificeringstraject tot een succes te maken, hebben we zo nu en dan wel moeten bijsturen. Het deelnemen aan een training op afstand biedt voordelen, maar gedurende het traject bleek er soms wel een drempel te liggen om tijdens virtuele sessies vragen te stellen. Blijkbaar is dit in een sessie via een beeldscherm veel lastiger dan in een sessie waar de docent zich fysiek in de ruimte bevindt. Dit is niet iets wat ik van tevoren had bedacht, maar wel een interessant leerpunt voor de toekomst. Het was achteraf gezien daarom goed geweest om ook een aantal sessies op locatie te houden.
Om de motivatie hoog te houden, hebben we gedurende het traject om ervaringen te delen en elkaar op weg te helpen ook nog aanvullende huiswerksessies georganiseerd.

Een intensief traject

Het certificeringstraject is een intensief traject dat veel van de deelnemers vraagt. Elke deelnemer moest vijf examens afleggen en de studiebelasting hiervoor werd als vrij zwaar ervaren. De inzet van de deelnemers is dan ook bewonderenswaardig. Omdat het voorbereiden van de examens naast de normale klantopdrachten plaatsvond, merkten we dat het moeilijk was om de motivatie over zo’n lange periode vast te houden. Tussentijds hebben we dan ook een interventie moeten plegen om er voor te zorgen dat het traject niet verzandde. We hebben het traject iets verlengd om iedereen een adempauze te gunnen, waarna iedereen weer lekker op weg kon.
Inmiddels hebben zeven collega’s het volledige traject afgerond en binnenkort zullen er naar verwachting nog meer volgen.

Leerzaam op inhoud en proces

Voor mezelf kan ik zeggen dat mijn kennisniveau hoger en breder is geworden, omdat de certificering mij gedwongen heeft om ook de onderwerpen waar ik niet in thuis was, te bestuderen. Met trots kijk ik terug op een geslaagd certificeringstraject.

 

Zie ook het persbericht.