ORDINA BLOGT

Planet Agile

Dinsdag 3 juni vindt er weer een BPUG seminar plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Thema van dit jaar: “PLANET AGILE”.

  • Ariane Voorbeijtel Cannenburg
  • 12 mei 2014

De organisatie belooft ons weer een inspirerende dag te hebben voorbereid waarop aan verscheidende sessies deel genomen kan worden. Twee “Key-note  speakers” zullen hun verhaal doen in de grote zaal. Dit jaar zijn dat twee vakvrouwen die hun ervaringen rondom Agile met ons zullen delen.
• Zsuzsanna Rozsahegyi -  Royal Philips
• Chiara Mainolfi – APMG International

Persoonlijk valt het mij op dat dit twee vrouwen zijn, zouden vrouwen beter presteren dan mannen als het om Agile projecten gaat?  Gezien de titel van de Ordina workshop zou dit wel eens waar kunnen zijn:
Controle komt van Mars, Agile van Venus……

Een typisch vrouwending van mijn kant natuurlijk om dit soort verbanden te zien want de workshop zal uiteraard niet gaan over hoe goed vrouwen zijn in Agile methodieken. Wel een interessant onderwerp voor een toekomstig blog. ….

Maar goed, terug naar het BPUG seminar. Ordina is dit jaar wederom hoofdsponsor wat betekent dat wij aanwezig zullen zijn met stand waar de nieuwste technieken ten toon gesteld zullen worden en waar we onze visie, producten en diensten graag met de bezoekers delen. Daarnaast willen wij ook de aanwezigen inspireren en wel door middel van een workshop (middagprogramma) en daarnaast zal onze Agile Thought Leader, Anko Tijman zich tot grote hoogte verheffen op een zeepkist.

In totaal zijn er 20 sessie gepland waar men aan kan deelnemen dus genoeg mogelijkheden om kennis te delen en op te doen. Ik heb er in ieder geval zin in want vorig jaar heeft het seminar me veel opgeleverd. Het thema was toen ‘De wendbare organisatie” en ik heb verscheidende sessie mogen meemaken waar ik veel van heb opgestoken en mijn eigen werk vanuit een andere oogpunt heb kunnen bekijken. Ordina was ook vorig jaar hoofdsponsor en heeft een workshop verzorgd waarin de Business Case centraal stond. Titel: “ Van diagnose naar succes: Business Case management als proces, PMO  als middel.” Een interactieve sessie waar we veel positieve reacties op gekregen hebben.

De BPUG heeft o.a. als doel om een platform te bieden  voor het delen van ervaring met andere gebruikers, het seminar is hier een geweldig middel voor en zeker een aanrader voor iedereen die te maken heeft met project,- programma en portfoliomanagement.