Overige content

Deelnemer CTCUE

Ordina organiseert dit jaar de Innovation Challenge: een wedstrijd waaraan studenten, start-ups en andere veranderaars kunnen meedoen door innovatieve e-health oplossingen in te dienen. Regelmatig publiceren we interviews met inschrijvers, zodat je meer te weten komt over de innovatieve oplossingen die we al hebben ontvangen. Dit keer is het de beurt aan Roel Lakmaker, CEO van CTCUE.

Ordina Innovation Challenge - Roel Lakmaker - CTUE

1. Wie zijn jullie?

"Samen met Jeroen van Duffelen heb ik CTCUE opgestart. Jeroen is met een klein team verantwoordelijk voor het ontwerp en de validatie en realisatie van de IT-oplossing en ik draag zorg voor het opbouwen van ons netwerk en het uitdragen en toetsen in de markt. We hebben daarnaast een tweetal adviseurs die ons van de benodigde marktkennis en inzichten voorzien. In mijn familie zijn veel mensen werkzaam in de zorg, zelf ben ik altijd meer gefascineerd geweest door technologie. Tegelijkertijd heb ik een diep respect voor die ‘witte jassen’ en de impact van hun werk. Het oplossen van complexe vraagstukken en bezig zijn in vernieuwing is echt mijn ding."

2. Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?

"Na het verkopen van mijn vorige IT-bedrijf in 2009 heb ik een sabbatical genomen. Tijdens die periode heb ik gekeken welke bewegingen zich in de technologie en Silicon Valley aan het voltrekken waren. Het waren de begindagen van onder andere social media en big data. Mijn fascinatie voor vernieuwing bracht me op het spoor van Promedas. Een oplossing die aan medische experts suggesties doet op basis van slimme kennistechnologie. Een oplossing die rationeel gezien absoluut zou moeten aanslaan, maar die emotioneel op een blokkade stuitte bij veel medici. Medische expertise wordt ervaren als het exclusieve domein van artsen en niet van technologie.

In gesprek met een contact in de medische wereld stuitte ik op de kans voor een weliswaar gerelateerde, maar wel heel ander vraagstuk. Er gaat ontzettend veel geld om in onderzoek naar de ontwikkeling en werking van medicijnen en een substantieel deel daarvan heeft betrekking op het selecteren en werven van proefpersonen. Met CTCUE willen we daarvoor een slimme oplossing bieden. Kortom we hebben de afgelopen drie maanden een ‘pivot’ gemaakt. We hebben nu een andere pitch en marktbenadering. Deuren gaan nu gemakkelijker open en tegelijkertijd stuitten we af en toe op kansen voor Promedas."

3. Waarom doen jullie mee aan de Ordina Innovation Challenge?

"Natuurlijk hebben we als team veel ervaring en hebben we een goede landingsplek bij UtrechtInc, maar het vergroten van ons netwerk en slagkracht staat nu hoog op de agenda. Naar een organisatie als Ordina wordt anders gekeken en zij heeft een andere reikwijdte. Dit kan voor ons een belangrijke versneller zijn. Daarnaast is de Challenge voor ons een goede manier om onze oplossing en ons plan te toetsen en aan te scherpen. Het is mijn overtuiging dat door te delen en samen te werken we meer kunnen kunnen bereiken."