Ordina

Robotic Process Automation

Robotic Process Automation (RPA) is een innovatieve manier van automatisering, waarbij software menselijke taken op bestaande ICT-systemen en interfaces overneemt. Dit stelt bedrijven in staat om werkzaamheden met een hoog volume en sterk repetitief karakter te automatiseren en medewerkers in te zetten op verantwoordelijkheden die er echt toe doen.

Wat is RPA
RPA is een softwareplatform dat in staat is menselijke handelingen te verrichten op bestaande ICT-systemen. RPA leent zich bij uitstek goed voor processen waar een hoog volume en een repetitief karakter aan verbonden zit. Hierbij kan gedacht worden aan processen rondom financial reporting of facturatieprocessen, maar ook aan grote datamigraties.

RPA kent een aantal specifieke voordelen. Omdat een robot de handelingen kan overnemen van een medewerker kan deze functioneren op bestaande ICT-systemen en hoeft er geen tijdrovende automatiseringsslag gemaakt te worden. Daarnaast is de time to market kort, werkt de robot 100% accuraat en is de return on investment vaak al binnen een jaar gerealiseerd.

De RPA-software wordt geleverd door verschillende partijen en als onafhankelijke dienstverlener is Ordina dan ook partner met verschillende leveranciers. Op deze manier kan Ordina optimaal aansluiting vinden bij uw bestaande softwareleveranciers en uw specifieke businesscase.

Onze dienstverlening
Ordina onderscheidt drie typen dienstverlening op het gebied van RPA: ontdekken, detacheren en implementeren.

  • Ontdekken
    Middels workshops, een design sprint, prototype of een RPA QuickScan kunnen we samen met u de toegevoegde waarde van RPA voor uw organisatie ontdekken.
  • Detacheren
    Onze RPA-professionals kunnen bouwen aan nieuwe of bestaande robots en zijn individueel of als high performance team inzetbaar voor analyse, ontwerp, implementatie en beheer.
  • Implementeren
    Ordina ondersteunt u bij de volledige implementatie van RPA binnen uw organisatie. Wij begeleiden u bij analyse tot beheer.

Met onze veertig jaar lange ervaring, Hollandse nuchterheid en innovatiekracht zijn we uw partner om samen met u de mogelijkheden van RPA te onderzoeken. Voor strategiebepaling, ontwerp, implementatie en beheer; bij Ordina bent u aan het juiste adres.

Informatie
Neem voor meer informatie contactop met Martijn Marree, business unit manager Robotic Process Automation, tel. 06-204 284 47 of stuur een e-mail naar martijn.marree@ordina.nl