Jeroen Hellenberg Directeur Communicatie +31 30 6638557

Ordina Innovatiedagen smaken naar meer

Vernieuwen of verdwijnen. Dat was het thema van de Ordina Open Innovatiedagen die op 13 en 14 oktober in Nieuwegein werden gehouden. Met de acceleratie van technologische mogelijkheden en exponentiële toename van de disruptie is de urgentie om te vernieuwen groter dan ooit. Een ding is duidelijk, het waait niet over en iedere markt zal worden geraakt. Hoe blijf je als organisatie relevant en onderscheidend? Tijdens de Open Innovatiedagen kwam deze vraag uitgebreid aan bod.

 


 

Ordina Innovatiedagen smaken naar meer Contact Neem contact op met Jeroen Hellenberg

Reportage Open Innovatiedagen

Met een kort filmpje blikken wij terug op geslaagde Ordina Open Innovatiedagen!

 

Impact technologie

In zijn openingstoespraak ging CEO Stépan Breedveld in op de impact van allerlei technologische vernieuwingen op mens, maatschappij en de ICT-business. Een van de voorbeelden die hij daarbij aanhaalde was Netflix. Daar waar mensen vroeger massaal voor de buis zaten en naar de publieke zenders keken, is er nu het streamingmodel van Netflix waardoor de kijker op ieder moment naar zijn favoriete serie kan kijken. Ook onze leefomgeving zal veranderen, met name in de steden. Nu slibben onze steden dicht doordat we allemaal een eigen auto hebben. Door de opkomst van zelfsturende auto’s als Google Car en andere initiatieven zal de vraag naar mobiliteit veranderen. In plaats van een auto te bezitten, gaan we toe naar autohuur en autodelen, waardoor de autoloze stad zomaar werkelijkheid kan worden.

De Innovatiedagen kenden dit jaar een gevarieerd programma met interessante sprekers als Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, René Steenvoorden, CIO Rabobank, serie-ondernemer en innovatie-expert Danny Mekić en trendwatcher en managementboekenschrijver Menno Lanting. Daarnaast was er de Innovatietour waar collega’s en genodigden een breed palet kregen te zien van de vele innovatieve toepassingen die Ordina in huis heeft.


Finale Innovation Challenge

En uiteraard was er de finale van de Ordina Innovation Challenge, een onderdeel dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden aan de Innovatiedagen. Zes teams, uit Nederland en België, kregen de mogelijkheid om na een intensieve bootcamp hun idee voor de vakjury en het publiek te presenteren. In de vakjury zaten, naast Stépan Breedveld, onder meer Lotte de Bruin, directeur ICT-Nederland en futuroloog Tony Bosma.

M-Brace

Winnaar van de juryprijs werd M-Brace, dat een robotische brace ontwikkeld met een online monitoring service. Deze moet het mogelijk maken om patiënten die herstellen van een beroerte thuis te laten revalideren met dezelfde kwaliteit van zorg als in een gespecialiseerd centrum.

Building Intelligence

De winnaar van de publieksprijs, Building Intelligence, een idee van drie oud-medewerkers van Hyves, helpt werkomgevingen te verbeteren en kosten te besparen door organisaties inzicht te geven in het ruimtegebruik binnen kantoorpanden. Daarbij worden activiteitspatronen in beeld gebracht met behulp van tracking-technieken, waardoor onder meer duidelijk wordt waar en hoeveel mensen zich in een kantooromgeving bevinden.

Terugblik sprekers

  • PowerPoint van de presentatie van Rene Steenvoorden over Innovatie bij de Rabobank.
  • Website van Danny Mekić met meer informatie over de presentatie "Van Stoommachine naar Smartphone".
  • Prezi presentatie van Menno Lanting over "Olietankers en speedboten".
  • PowerPoint van de presentatie van Jan Jonker over "Vernieuwen of verdwijnen" en artikel "Slow Management" van Jan Jonker.