fbpx

Online kennismaken met je nieuwe collega’s

“Bij MTech houden ze wel van een spelletje”

Erik Huisman is op 1 april gestart bij Ordina. Een bijzondere start in een uitdagende tijd. Hij kan zijn nieuwe collega’s geen hand geven en eindigt zijn eerste dag niet met de gebruike-lijke welkomstborrel op kantoor Nieuwegein. Alles gaat nu online. En hoe dat precies gaat? Erik vertelt hoe hij zijn eerste dagen bij Ordina heeft beleefd!

Welkomstpakket

De postbode belt aan, zet een hele grote doos neer en doet een stap achteruit. Na elkaar gegroet te hebben, til ik de doos naar binnen en dan begint het uitpakken. Laptop, standaard, toetsenbord, muis, rugtas, alles voor een goede werkplek. Daarnaast nog wat chocolade, gadgets en informatie. Gelukkig had ik al een mooie werkplek ingericht, dus ik kan beginnen!

De introductiedag

Onboarding, hoe doe je dat in deze tijd? Alles via Teams dus! Samen met 25 nieuwe Ordina-collega’s digitaal aan boord. Eerst is er ruimte om elkaar kort te leren kennen en vragen te stellen. Dan maken we met de voorzitter afspraken om chaos in de call te voorkomen en begint de presentatie. CFO Annemieke den Otter neemt ons mee waar we als Ordina voor staan, waar we goed in zijn en waar we naar toe gaan.

Naast de presentaties biedt Ordina ook veel e-learning modules die je wegwijs maken binnen het bedrijf. Dat vind ik heel fijn. Zo word je goed op weg geholpen met de Ordina-tools en platforms. Dit heb ik bij andere bedrijven niet eerder zo uitgewerkt meegemaakt. Een heel inspirerende ervaring!

‘s Avonds heb ik ook al meteen mijn eerste meeting met MTech, de Microsoft community van Ordina. Natuurlijk via Teams. Ik krijg een goede inkijk in het reilen en zeilen van de community en we delen onze vakkennis door het tegen elkaar op te nemen in een coding game: wie bouwt de beste AI en racet als eerste over de finish?

Kennismaking met collega’s in regio Noord

Tijdens deze eerste dagen maak ik ook online kennis met mijn collega’s in Noord. Natuurlijk digitaal, maar daarom niet minder leuk. Zo bouw ik toch een intern netwerk op: Als je weet wie welke kennis heeft, kun je sneller vraagstukken oplossen omdat je samen naar oplossingen kunt zoeken.

Als ik vervolgens weer met de e-learning modules aan de slag ben, hoor ik iets door de brievenbus schuiven, gevolgd door een doffe dreun. Ik ontvang een leuke attentie voor de paasdagen. Even een lekkere afleiding van al dat digitale contact. Bedankt!

Vrijdagmiddag: een spelletje in plaats van vrijmibo

De week is voorbij gevlogen en voor je het weet is het het vrijdagmiddag! Op zo’n middag wil je nog wel eens gezellig met je collega’s optrekken. Maar hoe moet dat nu? Bij MTech houden ze blijkbaar wel van spelletjes, en dat kan gelukkig prima digitaal. Daarom zijn we met allen aangeschoven in een Teams-call en hebben samen digitaal gegamed. Zeker voor herhaling vatbaar!