fbpx

Ordina BI High performance team start bij Rabobank

Rabobank staat voor een grote uitdaging. Zij hebben het plan opgevat om hun bestaande centrale datawarehouse (DWH)-omgeving te migreren naar een volledig nieuwe omgeving. De bedoeling is dat in de toekomst alle interne én externe rapportages uit deze nieuwe DWH-omgeving gaan komen. Rabobank wil graag dat Ordina VisionWorks vanuit een High performance team (HPT) gaat helpen met het realiseren van deze business intelligence (BI) behoefte. Een hele exercitie! Zowel qua omvang als qua complexiteit.

High performance teams

Ordina levert daarvoor de kennis en capaciteit. Dit doen we vanuit onze High performance teams-propositie. High performance teams zijn multidisciplinaire teams van professionals die op elkaar zijn ingespeeld en goed zijn ingevoerd in alle relevante technologieën.

Het Ordina BI-team dat bij de Rabobank aan de slag gaat

Devops-cultuur

High performance teams werken op basis van een DevOps-cultuur waarin vertrouwen, bevlogenheid en vakmanschap centraal staan en intensieve samenwerking tot hogere klantwaarde leidt, zoals een efficiënter gebruik van resources. In deze projecten staan behapbare doelen centraal, die kortcyclisch gerealiseerd worden. Met een hoge mate van teamvolwassenheid, onderlinge coaching en effectiviteit. Ten slotte gebruiken High performance teams een beproefde set aan tools en platformen die het ontwikkelproces en de interactie met stakeholders optimaal faciliteert.

Wij zorgen met een moderne en toekomstbestendig dataplatform ervoor dat de Rabobank-medewerkers de dienstverlening van de bank datagedreven ontwikkelen, zodat deze aansluit op de huidige en toekomstige klantbehoeften.

Integraal team

Van groot belang is het dat ons team een integraal team vormt samen met professionals bij de klant. In juni hebben we daarvoor de tweedaagse ‘prep-sessie’ gedaan. Naast een uitgebreide kennismaking hebben we tijdens deze sessie een team canvas ingevuld door gebruik te maken van diverse liberating structures. Deze zorgen voor een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en het team gezamenlijk met de product owner van de Rabobank te vormen.

Interactie van het team

Naast het vullen van een team canvas maken we gebruik van een DISC-assessment met bijbehorende training om te kijken naar de interactie van het team. Hieruit halen we niet alleen de kracht van de individuele teamleden naar voren als ook de gezamenlijke kracht van het team, met de bijbehorende aandachtspunten. Deze worden aan het eind van de prep-dagen ook nog eens getest in een escaperoom. Zo kan het team direct bij de klant starten met waarde leveren en als een High performance team aan de slag.