fbpx

Ordina drive-in ‘Space’ trekt groot aantal bezoekers

Onlangs werd het Ordina-parkeertrein in Nieuwegein voor drie dagen omgetoverd tot een heuse drive-in. Thema van de conferentie van ‘Space’. We hadden voor dit thema gekozen om een parallel te trekken met het dagelijkse werk van Ordina. In de ruimtevaart is het werken in teams uitgangspunt om een missie succesvol uit te voeren en te voltooien. De toepassing van software bij een ruimtevaart missie is essentieel. Ook software dat Ordina bouwt voor haar klanten is een onmisbaar onderdeel in de bedrijfskritische processen.

Tijdens de drive-in kon je in je auto via een koptelefoon luisteren naar sprekers op het gebied van open source, Microsoft en Oracle en eigen Ordina-software engineers. Doel was kennisdelen op het gebied van software en software development. Wat kunnen developers en consultants leren van de wereld van de ruimtevaart?

60m2 beeldscherm, 200 auto’s, 400 deelnemers, 13 presentaties

Speciale gast was Nancy Vermeulen. Zij was mission leader voor de missie naar Mars in 2011. Nu is zij astronaut trainster voor commerciële astronautvluchten. Ook Brian Vermeer, developer Advocate en Java Champion, hadden we als spreker uitgenodigd. Op het podium stond eveneens vertegenwoordigers van Ordina:  Ivo Woltring, Roelant Dieben, Remco Runge, Edwin Derks en Kitty van Leeuwen.