fbpx

Ordina en JINC tekenen samenwerkings- overeenkomst

Ordina en JINC hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij Ordina haar expertise inzet om kinderen van acht tot zestien jaar een goede start op de arbeidsmarkt te geven.

JINC maakt zich sterk voor een maatschappij waarin de achtergrond van een kind niet zijn of haar toekomst bepaalt en waarin ieder kind kansen krijgt. Via het JINC-programma maken de kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. JINC werkt daarbij samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven, waaronder Ordina.

Ordina hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en zet zich in op gebieden waar Ordina als bedrijf een significante sociale of milieu-impact kan hebben.

De samenwerking tussen Ordina en JINC richt zich op drie activiteiten:

  • Het ontwikkelen van digitale vaardigheden, waarbij Ordina-medewerkers kinderen in groep 5 en 6 leren hoe ze problemen logisch kunnen benaderen en hoe ze deze kunnen oplossen met computertechnologie.
  • Sollicitatietrainingen. Kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand missen vaak iemand die hen leert wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten daarom niet altijd goed hoe ze zich moeten presenteren tijdens een sollicitatiegesprek en hoe ze zich daarop moeten voorbereiden. Medewerkers van Ordina leren middelbare scholieren hoe ze dat het beste kunnen doen aan de hand van tips.
  • Bliksemstage in de klas. In deze lessen maken kinderen tussen 10 en 14 jaar op een voor hen aantrekkelijke manier kennis met werkzaamheden die Ordina doet, waarbij er onder meer aandacht wordt besteed aan cybersecurity en mediawijsheid.

Annemieke den Otter over de samenwerking: “Mijn deelname aan Baas van Morgen van JINC eerder dit jaar was een eye-opener. Zaken die voor mij en mijn gezin zo vanzelfsprekend zijn, zijn dat niet voor alle kinderen. Elk kind moet de kans krijgen om zijn talenten te ontwikkelen. Met deze samenwerking draagt ook Ordina bij aan een Nederland waar je postcode niet je toekomst bepaalt.”