ordina genomineerd voor Computable Awards 2019

Ordina genomineerd voor de Computable Awards 2019

Ordina is genomineerd voor een Computable Award 2019 in de categorie ‘Service-integrator van het jaar’. Reden voor de nominatie is dat Ordina het voor de douane gemakkelijker gaat maken om grenscontroles in te plannen.

Plannen grenscontroles

Ordina gaat voor de Belastingdienst een automatiseringsoplossing leveren voor het plannen van douanecontroles. Ordina zal, op basis van planningssoftware van Quintiq de planningsoplossing voor de Douane configureren, implementeren en beheren, inclusief verandermanagement en opleidingen. Ordina beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van planningsvraagstukken. Deze expertise wordt al succesvol ingezet bij de Belgische douane.

Mensen optimaal inzetten

De douane controleert aan de buitengrenzen van de Europese Unie, bij luchthavens, zeehavens en in het land op de naleving van onder meer de douanewetgeving. De controles worden per regio ingepland, wat een complex en dynamisch proces blijkt te zijn. De planningssoftware maakt het mogelijk om mensen en middelen optimaal inzetten, zodat de controles efficiënt verlopen en bedrijven geen onnodige vertraging ondervinden.

Businesspropositie

De automatiseringsoplossing voor de douane is onderdeel van Ordina’s businesspropositie Intelligente datagedreven organisatie waarmee we klanten helpen hun data om te zetten in informatie die ze kunnen gebruiken bij de eigen dienstverlening of om bedrijfsprocessen te verbeteren. Daarbij maken we gebruik van diverse vakgebieden, zoals datascience, linkeddata, geo-informatie, business intelligence en supply chain optimization.

Onderscheiden

De uitreiking van de Computable Awards vindt dit jaar plaats op dinsdag 29 oktober. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De jury-ranking en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen gezamenlijk welke genomineerden een award in ontvangst mogen nemen.

Stem hier op Ordina