Ordina in AG Connect over omslag naar thuiswerken

De coronacrisis dwong heel Nederland tot thuiswerken. Dat ging de IT-ers eigenlijk heel goed af, zo bleek uit recent onderzoek van het CBS en uitzendorganisatie Walters People. AG Connect heeft daarom bij Ordina en een aantal andere bedrijven gepeild hoe zij de omslag naar het thuiswerken hebben ervaren. En als de coronacrisis voorbij is, gaan ze dan weer terug naar de oude situatie?

AG Connect sprak met de Belastingdienst, Bol.com, Capgemini, ING, KPN, de Nationale Politie en Ordina. De meeste bedrijven uit dit rijtje hadden al een beleid waarbij thuiswerken mogelijk was. Daardoor had de gedwongen thuiswerksituatie technisch gezien niet zo’n grote impact op de bedrijven. De uitzondering hierbij was de Nationale Politie. Daar mocht je alleen thuiswerken als het echt niet anders kon. Zij zijn erachter gekomen dat het dus wel kan: thuiswerken. Vooral voor de IT’ers ziet het instituut mogelijkheden dat dit in de toekomst ook zo blijft.

Fysiek contact

Bij de Belastingdienst, Bol.com, Capgemini en Ordina missen medewerkers vooral elkaar. Met name het contact met collega’s, de interactie en het samenwerken vanaf één plek blijkt een groot gemis. Sommige van de bedrijven zochten naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat medewerkers zich verbonden en gehoord voelen met en door het bedrijf. Daarom organiseert Ordina ‘Stress Relief’ sessies. Capgemini geeft via webinars aandacht aan thema’s als gezond bewegen en mentale gezondheid. Maar bij de Belastingdienst zijn er ook medewerkers die het thuiswerken heel prettig vinden en juist veel meer gedaan krijgen.

Ergonomie thuis

Er is niet alleen aandacht voor de geestelijke gezondheid van personeel, maar de fysieke gesteldheid is ook van belang. Met name het faciliteren van de ergonomische werkplek. Bij Capgemini is het mogelijk om kantoormeubilair met belastingvoordeel te bestellen. Bij ING kunnen medewerkers meubilair van het kantoor lenen of tegen aantrekkelijke tarieven aanschaffen. Denk aan bureaus, stoelen of een beeldscherm.
Ordina ging nog een stap verder en probeerde vooral de afleiding thuis te beperken: het kroost. Een online programmeercursus gaf de kinderen van personeel iets te doen. Zo konden medewerkers van Ordina ongestoord doorwerken. Althans dat was de hoop uiteraard.

Nooit meer terug

De meeste bedrijven waarmee AG Connect sprak, bereiden zich voor op het nieuwe werken na de coronacrisis. Bij Ordina willen ze de hybride vorm van werken, deels vanuit huis en deels op kantoor behouden. Het inzetten van medewerkers bij klanten zonder rekening te hoeven houden met afstand, is een meerwaarde. Zeker in de krappe IT-markt. Ook de tijdwinst die het gebrek aan reistijd oplevert, zien zij als een plus. Capgemini verwacht zelfs dat het kantoor verandert van de traditionele werkplek in een ontmoetingsplaats en dan vooral voor teams om samen te komen.

De Belastingdienst, ING en de Nationale Politie onderzoeken nog in welke vorm ze de hybride vorm van werken behouden. Maar allen zijn ze het erover eens: honderd procent teruggaan naar de werksituatie van voor de coronacrisis zal niet gebeuren.

Lees het artikel hier.