Devoxx4kids

Ordina leert kinderen spelenderwijs programmeren tijdens Devoxx4kids

Afgelopen zaterdag maakten zo’n 60 kinderen kennis met de wereld van IT tijdens Devoxx4kids bij Ordina. Onze eigen software developers brachten hun enthousiasme voor het vak over door programmeerworkshops te geven aan de kinderen. Want of je nu in de IT werkt of daarbuiten: in bijna ieder beroep is het tegenwoordig belangrijk dat je ‘digitaal vaardig’ bent.

Daarom leert Ordina kinderen tussen de 9 en 14 jaar spelenderwijs programmeren onder begeleiding van Ordina-medewerkers. Zo kunnen zij ontdekken of IT bij hen past. De kinderen konden deelnemen aan verschillende workshops, afgestemd op hun belevingswereld en leeftijd. In de workshops konden ze zelf ervaren hoe websites, games en apps gemaakt worden. Zo bouwden ze tijdens de ‘Clash of robots’ een auto die met software bestuurd kan worden. Daarnaast bouwden ze een eigen racespel op basis van de programmeertaal Scratch en speelden het spel CodeCombat, waarbij ze uit een kerker ontsnappen door te programmeren.

Het evenement werd geleid door Koen Aerts, Director Software Development bij Ordina en sinds 2017 tevens voorzitter van Devoxx4kids. Hij draagt Devoxx4kids een warm hart toe vanwege hun missie om kinderen op een leuke, innovatieve manier kennis te laten maken technologie. Deze sluit perfect aan op de ambitie van Ordina om IT-talent te stimuleren.

Aerts licht toe: “Ordina werkt met plezier samen met Devoxx4kids om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met IT. Het ultieme doel is om hen daarmee enthousiast te maken voor IT-studies en zo de schaarste aan IT-talent te adresseren. En we hopen vooral een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden die tegenwoordig in ieder beroep nodig zijn.”