fbpx

Ordina migreert zelf succesvol SAP naar Microsoft Azure

Practice what you preach. Dat is wat we met de migratie van SAP naar Microsoft Azure hebben bereikt. Voor klanten heeft Ordina zo’n migratie naar de cloud meermaals succesvol begeleid. Nu moest Ordina zelf migreren met een van de grotere coresystemen.

Ordina’s eigen SAP-omgeving draaide nog in fysieke datacenters. Tijd voor de migratie naar Azure voor een meer flexibele infrastructuur die mee kan bewegen naar de actuele vraag zonder investeringen in hardware te doen. Een impactvol project, omdat de SAP-systemen een grote rol spelen binnen de totale bedrijfsvoering. Maar ook omvangrijk en complex, omdat het naast een infrastructurele migratie van de datacentra naar Azure ook een migratie van HANA 1.0 naar 2.0 was. De inhouse expertise op zowel Azure als SAP heeft geleid tot een succesvolle migratie en geeft Ordina een toekomstvaste SAP HANA 2.0-omgeving die draait in de cloud; Microsoft Azure.

“Met deze migratie zijn onze cruciale systemen weer future-ready“, zegt Annemieke den Otter, CFO Ordina: “Wij helpen onze klanten om de veranderingen in hun sector voor te zijn. Dat betekent dat we dat vanuit Ordina zelf ook moeten zijn. En wat is er mooier als digitale transformatiepartner om zo’n complexe migratie door je eigen IT-professionals te laten realiseren. Ik ben met recht trots op onze mensen en het resultaat.”

Sturing, voorbereiding en expertise vormen de sleutels voor deze geslaagde migratie. Mark van Pelt, interne opdrachtgever en verantwoordelijk voor de interne IT bij Ordina in Nederland: “We hebben gewerkt vanuit een draaiboek met de belangrijkste go/no go-beslismomenten. Hierdoor is er continu strakke sturing geweest en is iedere vervolgstap tot en met de livegang gecontroleerd genomen. De complete Azure cloud-omgeving hebben we bovendien op een volledige gescripte manier uitgerold, zo konden we snel en op identieke wijze de Azure-omgevingen opbouwen. Hier kunnen onze klanten straks ook van profiteren. Ook de rol van onze eigen IT-professionals met Azure- en SAP-expertise is cruciaal geweest voor het succes van het project. Zij kennen de uitdagingen in dit soort trajecten en zijn sterk oplossingsgericht. Bovendien leidt deze combinatie van kennis tot een goed beheerbare en kostenefficiënte Azure-omgeving.”

Het uiteindelijke design van de nieuwe omgeving is in samenspraak met Microsoft, RedHat en SAP gedaan, waarmee Ordina volledig compliant is aan alle eisen die deze partijen aan support op SAP on Azure stellen. Benieuwd naar de aanpak en ervaringen van zowel onze business owners als implementatiedeskundigen? We delen onze eigen ervaring graag, binnenkort hoor je hier meer over.

Slim overstappen naar Azure of S/4HANA?

Met Smart Move maken we in een aantal praktische stappen een inventarisatie van uw huidige SAP-omgeving.  Vervolgens bepalen we met u wat de beste opties voor de overstap naar Azure of SAP S/4HANA. Lees meer.