fbpx

“Ordina moedigt je aan om proactief mee te denken”

Roland Smeele heeft de afgelopen maanden stage gelopen bij Ordina. In deze blog vertelt hij een een en ander over wat hij in die tijd heeft gedaan.

Wat heb je beleefd de afgelopen maanden bij Ordina?

“In de afgelopen maanden had ik de buitenkans om stage te lopen bij Ordina. Deze stage was het laatste onderdeel van mijn master Arbeid- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Met mijn stagebegeleider heb ik Ordina en de Rabobank mogen ontdekken. Ik ben heel Nederland doorgegaan om met mensen van Ordina en Rabobank te praten en ben zelfs naar Ordina-Mechelen in België geweest! Ik mocht mee naar conferenties als afgevaardigde van Ordina, mocht aanschuiven bij een lunch met de CEO en CFO en heb de hand mogen schudden van hooggeplaatste managers van allerlei organisaties. En dat allemaal als ‘gewone’ stagiair.”

Wat waren je werkzaamheden?

“Voor Ordina heb ik meegedacht over een gloednieuwe unit Digital Banking. Een unit die is opgezet om de verbinding tussen Ordina en de Rabobank verder te versterken. Digital Banking wil Ordinezen (nog) meer bankenkennis meegeven zodat zij met klanten mee kunnen denken en mee kunnen innoveren. Concreet hebben we nagedacht over een opleidingsprogramma waarin kennis over banken, technische kennis, en allerlei soft-skill-trainingen aangevuld wordt met kennis over interessante fintechs. Over de aannames rondom dit opleidingsprogramma heb ik ook een (wetenschappelijk) onderzoek uitgevoerd. Zo kreeg ik de kans om mijn academische vaardigheden in de praktijk in te zetten.”

Je gaf aan ook bij de Rabobank over de vloer te komen, waarom was dat?

“Voor de Rabobank was ik betrokken bij de OBT-Academy, een initiatief van Ordina voor de Rabobank om IT en business met elkaar te verbinden door kennissessies te organiseren over allerlei verschillende onderwerpen. Ik heb ondersteund bij kennissessies over bijvoorbeeld cybersecurity, de Testdata Factory maar ook ethisch bankieren en Design Thinking. Tijdens deze sessies mocht ik de zaal openen voor gemiddeld 80 tot 100 deelnemers: onwijs spannend maar leuk en leerzaam om te doen! Doordat ik de leiding mocht nemen hadden de aanwezigen mij even gezien en was het makkelijker om een gesprekje aan te knopen. Al doende heb ik veel verschillende mensen gesproken en ben ik verschillende perspectieven op de raakvlakken tussen IT en bankieren tegengekomen.”

Wat vind je van Ordina als werkgever en wat heb je geleerd in de afgelopen maanden?

“Bij Ordina kreeg ik vanaf het begin veel vrijheid en autonomie. In het begin was dit wennen en soms lastig voor me. Bij Ordina wordt je aangemoedigd om je proactief op te stellen. Ik kreeg dan ook de volle verantwoordelijkheid over mijn projecten en dat was in het begin uitdagend. Gelukkig kreeg ik goede ondersteuning en begeleiding en daardoor heb ik veel over mezelf geleerd. Ordina was voor mij de ideale eerste werkgever, ik kreeg alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en iedereen (van hoog tot laag) was bereid om me daar bij te helpen. Gevoelsmatig ben ik in de afgelopen maanden getransformeerd van student naar een young professional: iemand die weet wat hij wil en hoe daar te komen.”