fbpx

Ordina nieuwe Associate Partner van FME-ontwikkelaar Safe Software

Ordina, een onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux, is sinds eind april 2019 Associate Partner van de Canadese FME-ontwikkelaar Safe Software. Door het partnership heeft Ordina toegang tot de meest actuele updates binnen de FME-technologie en verkrijgt het een informatiepositie voor nieuwe ontwikkelingen. Safe Software verstevigt door dit partnership haar positie in de Benelux binnen de publieke, financiële en industrie, waarin Ordina actief is.

Edwin de Leeuw, business unit manager GEO-ICT, is trots op het partnership met Safe Software: “Safe is dé autoriteit op het gebied van ruimtelijke ETL-tools. Vanuit onze GEO-ICT-propositie werkten wij al veel met hun producten bij klanten, maar dit Associate Partnership voegt daar iets belangrijks aan toe. Door de verkregen informatiepositie zitten we bij nieuwe ontwikkelingen vooraan en kunnen we vanuit onze praktijk bij klanten daarop aanvullen. Het feit dat we partner zijn geworden, onderschrijft dat we kundig zijn op het gebied van FME én de juiste mensen aan boord hebben. Het is belangrijk dat klanten dat weten.”

FME staat voor Feature Manipulation Engine. Het is software die ruimtelijke ETL-processen tussen databestanden uit diverse bronnen en bestanden faciliteert. FME is sinds 2016 een van de kerncompetenties binnen de GEO-ICT-unit van Ordina en helpt veel klanten met gebruik van de FME-software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een complete applicatie om vegetatie- en habitattypenkaarten met elkaar te delen in opdracht van BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de twaalf provincies. Door dit partnership kan Ordina haar klanten nog beter ondersteunen: met de kortere lijn tussen Ordina en Safe Software vormen de ervaringen van en bij onze klanten directe input voor nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is het partnership een voorwaarde voor het geven van gecertificeerde trainingen.