fbpx

Partnership MarkLogic en Ordina om data-integratie van organisaties te verbeteren

MarkLogic, leverancier van een toonaangevend data-integratieplatform voor grote organisaties, gaat samenwerken met Ordina, de grootste lokale IT-dienstverlener van de Benelux. Samen gaan zij zich inzetten om de innovatiekracht van hun klanten te vergroten door hun datahuishouding te optimaliseren en een toekomstbestendig datafundament voor hun organisatie te creëren.

Datahub-oplossing

De innovatiekracht van organisaties wordt vaak ingeperkt door de mate waarin zij in staat zijn nuttige inzichten uit data te halen. Om hen daar bij te helpen, slaan MarkLogic en Ordina nu de handen ineen. MarkLogic levert een datahub-oplossing op basis van zijn enterprise multi-model database, waarmee alle gegevens binnen een organisatie op een gebruiksvriendelijke manier geïntegreerd en doorzoekbaar worden, in een omgeving die voldoet aan de hoogste beveiligingsstandaarden. Daarmee biedt het een kant-en-klare oplossing voor de meest complexe IT-uitdaging van deze tijd: het bij elkaar brengen en harmoniseren van de vele verschillende soorten data die in een organisatie aanwezig zijn, zonder de strenge datasecurity-eisen uit het oog te verliezen. Dit is noodzakelijk om snelle en betrouwbare inzichten uit data te halen.

Intelligente datagedreven organisaties

Ordina helpt organisaties in de transitie naar een intelligente datagedreven organisatie, waarbij security, privacy en het op orde brengen van de gehele informatiehuishouding centraal staan. Als implementatiepartner van MarkLogic, vergroot Ordina de mogelijkheden hiertoe. “Deze technologie past naadloos in onze dienstverlening,” zegt Ton Mulleneers, Head of Delivery bij Ordina. “Wij helpen organisaties informatie beter vindbaar, deelbaar en relevanter maken. Daardoor wordt besluitvorming gebaseerd op volledige en juiste informatie, wat zorgt voor een positieve impact op primaire processen. MarkLogic biedt hiervoor een unieke set aan mogelijkheden – zowel vanuit de cloud als on-premises. Denk daarbij aan het combineren van gegevens of documenten met geo-, graph-, of metadata. Dit laatste is onderscheidend, hierdoor weet je waar je naar kijkt, het geeft de informatie echte betekenis. Zelfs in de zwaarst mogelijke use-cases blijft de technologie overeind en levert het de prestaties die het belooft.”

Als onderdeel van de samenwerking zijn er inmiddels dertig Ordina-consultants, architecten en developers getraind en gespecialiseerd in het gebruik van de MarkLogic-technologie. Daarnaast wordt MarkLogic een standaard-onderdeel van de interne trainingsprogramma’s voor startende Ordina-consultants.

Proactieve bedrijfscultuur

“We verwachten dat de samenwerking met Ordina al op zeer korte termijn impact zal creëren, mede doordat onze organisaties op verschillende vlakken overeenkomsten hebben. Zo hebben we niet alleen een aantal gedeelde klanten en prospects, maar ook een proactieve bedrijfscultuur met korte lijnen. Daar bovenop zijn onze mensen echte veranderaars met de intrinsieke motivatie om problemen voor hun klanten te doorgronden en op te lossen,” zegt Olivier Rijbroek, Alliances Director Northern Europe bij MarkLogic.

foto partnership Ordina en MakLogic

V.l.n.r. staand: Marco Brattinga, Principal Consultant bij Ordina; Jurriaan Krielaart, Territory Director Northern Europe bij MarkLogic; Ton Mulleneers, Head of Delivery bij Ordina en Gerard Kuys, Senior Architect bij Ordina.
V.l.n.r. zittend: Olivier Rijbroek, Alliances Director Northern Europe bij MarkLogic & Nicolle van den Heiligenberg, Business Unit Manager bij Ordina.