fbpx

Peter, Managementconsultant Architectuur, over werken bij Ordina

Peter Dijkshoorn is managementconsultant in de architectuur unit en werkt al ruim 22 jaar bij Ordina. Peter besloot de overstap van een ministerie naar Ordina te maken om hij de mensen leuk vond en er veel uitdagende en verschillende opdrachten waren.

Al zo lang bij Ordina, vind je het nog steeds leuk?

Ja, absoluut. Aangezien er veel verschillende projecten zijn, blijft het interessant. Nu werk ik mee aan een datamigratieproject bij Eneco, omdat volgend jaar de berichtenuitwisseling voor de energiemarkt in België gaat veranderen. Vanuit mijn ervaring en uitgebreide expertise lever ik een inhoudelijke bijdrage aan het project, maar help ik ook om mijn collega’s in België wegwijs te maken in de speciaal door Ordina ontwikkelde methode voor complexe datamigraties.

Hoe ben je eigenlijk in de data architectuur terechtgekomen?

Dat ging per ongeluk, ik ben er eigenlijk ingerold vanwege mijn interesse. Die gaat namelijk uit naar alle aspecten van systeemontwikkeling en beheer, zowel het proces als de inhoud. De inhoud bestaat uit functionaliteiten en data. In mijn tijd bij Ordina heb ik al aan veel verschillende trajecten gewerkt in uiteenlopende rollen, zoals data architect, datamigratie expert en managementconsultant. Maar in alle trajecten is data steeds een belangrijk onderdeel.

In mijn tijd bij Ordina heb ik al aan veel verschillende trajecten gewerkt in uiteenlopende rollen, zoals data architect, datamigratie expert en managementconsultant

Wat is er zo interessant aan data architectuur?

Binnen data architectuur zijn veel richtingen te onderscheiden. Kijk alleen al naar onze aandachtsgebieden binnen Ordina rondom het thema ‘Intelligente Data Gedreven Organisaties’. De afwisseling en breedte van het vak maken het zo interessant. De afgelopen vijf jaar heb ik mij in complexe datamigratietrajecten gespecialiseerd, maar ik doe ook consultancy en architectuuropdrachten. 

Hoe help jij de klant om de verandering voor te blijven?

In mijn huidige rol als managementconsultant breng ik vooral veel kennis en ervaring mee over alle relevante aspecten van een verandering, zodat die zo geruisloos mogelijk verloopt. Ik verdiep me altijd goed in de inhoud, de techniek en de klant zelf. Die inhoud kan complex zijn, maar soms maken we de wereld ook veel ingewikkelder dan nodig is. Het lijkt simpel, en dat is het meestal ook.

Hoe blijf jij je ontwikkelen, waardoor je zelf voorop blijft lopen in je vak?

Vanuit iedere opdracht neem ik een stukje extra kennis en ervaring mee, zowel in positieve als negatieve zin. Van dat laatste leer je het meest. Als het even tegenzit, moet je toch een oplossing vinden: dat zijn de echte leermomenten. Verder volg ik de marktontwikkelingen nauwgezet en wissel ik regelmatig vakinhoudelijke kennis uit met mijn collega’s. Door die brede interesse, achtergrondkennis en door veel verschillende rollen aan te nemen, ben ik in staat om de klant vanuit een breed perspectief van advies te voorzien.

 Als het even tegenzit, moet je toch een oplossing vinden: dat zijn de echte leermomenten.

Wat maakt dat jij goed op je plek bent bij Ordina en waarom?

Ik vind het belangrijk om verschillende soorten opdrachten te kunnen doen. Dat kan bij Ordina. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij of zij vindt, ongeacht de hiërarchische relatie. Iedere bijdrage is goed, maar wordt alleen vanuit een ander perspectief gedaan. Als je dat samenbrengt, dan kun je echt een goed volledig advies geven aan de klant.