fbpx

Roxanne over werken bij Ordina

“Het werk is continu een puzzel. Ik heb die uitdaging echt nodig.”

Roxanne Frauenfelder is sinds september 2018 werkzaam bij Ordina. Inmiddels vervult zij de rol van Mendix-consultant bij de businessunit Digital Services.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Voordat ik bij Ordina kwam werken ben ik drie jaar fysiotherapeut geweest. Dat werk bleek uiteindelijk toch niet bij mij te passen. Een bevriende IT-recruiter maakte me enthousiast voor een loopbaan in de IT en adviseerde me om een IT-traineeship te volgen. Bij onderzoek naar mogelijke traineeships stuitte ik via LinkedIn op het traineeship van Ordina. Dat sprak mij direct aan! De fijne sfeer die ik tijdens mijn sollicitatieprocedure heb ervaren, trok me over de streep.

Kun je iets vertellen over jouw opdracht bij de klant?

Momenteel ben ik werkzaam bij een grote klant in Gouda. Hier zit ik in een team met drie andere Mendix-ontwikkelaars. Verder bestaat het team uit een scrum master, product-owner, architect, twee business analisten en een aantal stakeholders. Samen bouwen we aan een applicatie die ondersteuning biedt aan de werknemers voor het aanleggen van gas-, water-, elektra-, CAI- en telecomaansluitingen in Nederland.

Hoe ziet jouw dag bij Ordina er ongeveer uit?

Vaak ben ik rond 8 uur op kantoor aanwezig, bekijk ik mijn mail en bepaal ik waar ik die dag mee aan de slag kan. Na de stand-up open ik Jira en Mendix en ga ik verder met de story die op mijn naam staat. Met een story wordt een specifieke taak bedoeld, zoals een nieuwe feature die gebouwd moet worden. Vaak is er aan het einde van de ochtend of begin van de middag nog een meeting met het ontwikkel- en PO-team, waarin we story’s voor de volgende sprint refinen. Door middel van ‘pokeren’ schatten we de tijd in die we nodig hebben voor de story’s. Na de lunch bespreken we onderling met het ontwikkelteam hoe het gaat en of er ergens nog knelpunten zijn waar we elkaar bij helpen. De rest van de middag werken we aan onze story, waarbij we veel met elkaar brainstormen over de oplossingen.

Wat is er leuk aan werken als Mendix-consultant bij Ordina?

Het werk is erg afwisselend en continu een puzzel. Ik houd van die uitdaging en heb die ook nodig, anders ga ik me snel vervelen. Ik moet dus steeds scherp blijven en het geeft me voldoening als ik een werkende oplossing heb geïmplementeerd.

Ik werk graag en goed samen in een team. Samen kom je immers tot de beste oplossing.

Daarnaast vind ik de samenwerking in het team en het brainstormen over mogelijke oplossingen erg leuk. Ik ben erg gedisciplineerd en dat breng ik over in het team. Verder kijk ik ook naar verbeterpunten in de organisatie, in het werk of in een team. Ik ben ervan overtuigd dat dit helpt om elkaar naar een hoger niveau te tillen en een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.