Stuart over werken bij Ordina

Stuart van der Lee werkt als software developer bij Ordina met een focus op Microsoft Stack. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden heeft hij grote interesse in DevOps, agile werken en hij is actief geweest in het bestuur van JongOrdina. Tijd om te vragen over zijn werk bij Ordina.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Op de Nationale Carrièrebeurs raakte ik in gesprek met iemand van Ordina. In eerste instantie hebben we het niet eens over Ordina gehad, maar het gesprek verliep zo soepel en prettig dat ik zelf vragen ging stellen over wat Ordina doet en wat er allemaal mogelijk is. Een aantal dagen na de beurs werd ik uitgenodigd om nader kennis te maken. Inmiddels ben ik al ruim vier jaar werkzaam voor Ordina.

Kun je iets vertellen over je opdrachten?

Ik heb onder andere bij ABN AMRO en BDO meegewerkt aan het automatisch uitrollen van nieuwe software. Dat zijn supergave trajecten waarbij je eerst het huidige proces analyseert om erachter te komen welke handmatige stappen er worden uitgevoerd. Daarna ga je aan de slag om die handmatige stappen te automatiseren, waarbij je vaak in aanraking komt met nieuwe technologieën. Bij Ordina werk je bijna altijd in teamverband bij een klant. Soms hebben collega’s net iets andere inzichten waardoor jouw oplossing verbeterd kan worden. We vinden het leuk om onze ervaring en kennis te delen en staan daar ook voor open. Daarnaast draagt het bij aan een goede samenwerking en de sfeer in het team.

Bij Ordina blijf je klanten helpen om het werk makkelijker te maken en ben je constant op zoek naar procesverbeteringen.

Als de uitrol van software is geautomatiseerd, zie je dat de opdrachtgever vaak meer wil. De mogelijkheden zijn dan bekend en de klant overweegt dan bijvoorbeeld het automatiseren van testen of het monitoren van de performance van de applicatie. Dat is mooi, want zo blijf je klanten helpen om het werk makkelijker te maken en ben je constant op zoek naar verbeteringen in het proces.

Wat maakt je werk zo leuk?

Bij Ordina zijn er genoeg mogelijkheden om jouw carrière meer glans geven. Je zit natuurlijk bij de klant en daar doe je ‘gewoon’ je werk, maar dat staat je niet in de weg om binnen Ordina betrokken te zijn bij allerlei initiatieven. Zo heb ik in het bestuur van JongOrdina gezeten en samen met een collega heb ik de R&D Fridays opgezet. Ook haak ik vaak aan bij unitmeetings.