fbpx
Twee heren kijken samen op een tablet in de Antwerpse haven

Sven van de Riet bouwt aan businessplatforms die klanten vooruit helpen

Mijn naam is Sven van de Riet en ben inmiddels twee jaar werkzaam als hoofd service design bij Ordina binnen de divisie Business Platform Services. Vanuit deze divisie helpen we onze klanten met het bouwen en beheren van hun belangrijkste systemen, een wereld die enorm gaat veranderen in de komende jaren.

Bouwen aan oplossingen

Er is bijna niets leuker dan het in gesprek zijn met mensen over de toekomst van hun business en welk applicatielandschap daarbij hoort. Het enige dat nog leuker is: samen met collega’s bouwen aan oplossingen die een klant echt vooruit helpen. Vaak ben ik verrast door de ervaring en het vakmanschap die aanwezig zijn binnen Ordina. Dat geeft het vertrouwen om bij klanten vol enthousiasme te vertellen over onze visie op business platforms en wat we daarin kunnen betekenen.

Versteviging én versnelling

Bij veel van onze klanten speelt het vraagstuk hoe je omgaat met de enorme impact die IT tegenwoordig heeft op de operationele bedrijfsvoering. Op technisch niveau, maar ook op proces- en bedrijfsniveau. Wat ik leuk vind aan Ordina is dat we altijd vertrekken vanuit het gezichtspunt van waardestromen: wat ga je toevoegen aan de organisatie? Als een klant komt met een vraagstuk rondom de cloud, dan beginnen we niet direct met bouwen. We willen eerst precies weten wat de doelstellingen zijn en wat succes betekent. En we checken of er is nagedacht over de organisatorische impact en de manier van werken. Daar kunnen we als Ordina namelijk ook bij ondersteunen. Zo helpen we klanten aan een stevig fundament waarmee ze sneller kunnen inspelen op veranderingen in hun omgeving.

Duidelijke businessproposities

Klanten hebben tegenwoordig enorm veel te kiezen als het gaat om technologie. Daarom hebben we er bij Ordina voor gekozen om te werken vanuit vijf businessproposities. Business platforms & Cloud is er één van. Voor het uitwerken van de propositie werk ik met collega’s aan concrete oplossingsrichtingen die passen bij de businessvraagstelling van een set klanten. Elke dag kom ik in aanraking met de brede set van competenties die we in huis hebben: SAP, Oracle, Mendix, Java, Microsoft, Pega, noem het op en wij hebben enthousiaste professionals die er elke dag mee aan de slag zijn. Samen met collega’s nieuwe klanten binnenhalen op basis van onze proposities, dat is een enorme kick.

Als je net zoals ik je energie haalt uit het verbinden van klantvraagstukken met oplossingen die je samen bedenkt met vakinhoudelijke collega’s, dan is Ordina direct een plek waar je je thuis voelt.