fbpx
foto van database

Data-driven

Laat data voor je werken in de digitale transitie

Data is de sleutel voor succes in de digitale transitie. Het is de drijvende kracht achter innovatie en bepalend voor het onderscheidend vermogen. Organisaties die de kracht van data niet slim benutten, hebben een hoog risico klanten te verliezen, door concurrenten te worden ingehaald of te worden vervangen door nieuwe toetreders met laagdrempelige digitale oplossingen.

Een Data-driven organisatie is in staat actief kennis uit de organisatie te vermenigvuldigen met kennis uit data. Door deze, met data verrijkte, kennis slim in te zetten op alle lagen van de onderneming en in alle bedrijfsprocessen is de organisatie wendbaar en in staat te excelleren in de steeds verder digitaliserende wereld. Hierdoor presteren ze beter en blijven ze relevant.

Toegevoegde waarde van een Data-driven organisatie

  • Inzicht in complexe vraagstukken
  • Bedrijfsprocessen exponentieel versnellen
  • Verhoging klantbeleving
  • Nieuwe businessmodellen

Klantcase: Hoe Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en Ewals Cargo relevant blijven door data

Havenbedrijf Rotterdam

Om te komen tot een Data-driven organisatie wordt gebruikgemaakt van diverse vakgebieden, zoals Datascience, GEO-ICT en Supply Chain Optimization. Ordina heeft ervaren professionals op deze vakgebieden succesvol ingezet bij diverse klanten, zoals Rijkswaterstaat en Ewals Cargo. Lees hier meer over hoe onze professionals vanuit hun eigen vakgebied deze klanten hebben geholpen hun data journey vorm te geven en uit te voeren.

Leaflet Data-driven 

Lees meer over data-driven organisaties in onze leaflet: Ordina data journey, op weg naar een intelligente datagedreven organisatie.

De Ordina data journey

Ordina heeft een beproefde aanpak ontwikkeld om klanten te helpen zich te ontwikkelen tot een intelligente en datagedreven organisatie. De Ordina data journey kent 5 stappen, die door middel van workshops met de klant worden doorlopen: bepalen van doelstelling en context, inventarisatie van gewenste initiatieven, uitwerken van de data journey, samenstellen van het high performing team en uitvoeren van de data journey.

Het resultaat: data effectief inzetten

Met onze veelzijdige kennis en ervaring op het gebied van data zijn we in staat samen met de klant te komen tot het ideale team en een oplossing. Of het nu gaat om de verantwoording en performance van de organisatie, het krijgen van antwoord op complexe datavraagstukken, het vergaren van ruimtelijk inzicht, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van informatiehuishouding of het komen tot nieuwe businessmodellen.

Ordina levert niet alleen het ideale team maar heeft ook op ieder benodigd vakgebied, zoals datascience, GEO-ICT, supply chainmanagement, business intelligence en semantisch datamanagement, een bewezen aanpak om zo snel samen met de klant te komen tot het best mogelijk resultaat.

Partners

Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, werken we samen met belangrijke partners op ons vakgebied. Voor de businesspropositie Data-driven hebben we partnerships met:

Onze solutions