fbpx

Tooling

In een veranderende wereld waarin veel van de flexibiliteit van organisaties wordt gevraagd, is samenwerking cruciaal. Deze samenwerking digitaal faciliteren is voor elke organisatie een uitdaging. Het kiezen van de juiste tooling en het vervolgens goed toepassen maakt hierin het verschil.

Wie zijn we

Wij zijn Digital Collaboration; een team van getalenteerde mensen dat met behulp van onze deskundigheid op het gebied van samenwerkingstooling waarde toevoegt bij de klant. Denk hierbij aan onder meer Jira, Confluence, Azure Devops en Microsoft Teams. Dit is absoluut niet ons volledige palet; we kunnen meedenken over het hele scala aan tooling. We lopen voorop in de snel veranderende wereld van digitale samenwerking.

Onze purpose

Door doeltreffende ’tooling’ te implementeren, optimaliseren we de samenwerking waarmee we organisaties in staat stellen hun digitale transformatie te versnellen.

Solution partner Atlassian

Om onze klanten goed te kunnen voorzien van een digitaal samenwerkingsplatform zijn we Solution Partner van Atlassian. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en helpen we organisaties hun Atlassian-landschap optimaal in te zetten.

Onze oplossingen

Onze oplossingen variëren van migraties van server naar cloud tot portfoliomanagementvraagstukken. Ook geven we regelmatig trainingen en workshops, denken we mee over de beste en meest efficiënte inrichting van bijvoorbeeld Jira en voeren we beheeropdrachten uit bij klanten.

Collega Maaike over haar werk als consultant

Atlassian-producten zijn speciaal ontworpen voor agile teams en zijn daarmee een verbindende schakel tussen teams en stakeholders. Het is dus belangrijk om teams te coachen in de agile werkwijze. Met scaled agile werken – het op grote schaal toepassen van Lean agile-principes in een organisatie – verbeteren we de productiviteit en samenwerking. Zo halen we dan ook het maximale uit de Atlassian-producten.

Een nieuwe werkwijze vergt ook vaak een cultuurverandering. Dat betekent dat ik dwars door de organisatie heen werk en veel verschillende disciplines leer kennen. Ik vind het mooi als ik collega’s en teams met dezelfde vraagstukken samen kan brengen. Die verbindende rol past bij mij. Eén van mijn Atlassian-collega’s zegt wel eens gekscherend: “Ons werk is net als verven, de voorbereiding duurt langer dan de inrichting van de tooling zelf.”

Het volledige interview kun je lezen op: https://www.ordina.nl/maaike-over-werken-bij-ordina/

ORGANIZATION & CULTURE TRANSFORMATION

Digital Collaboration behoort tot de area organization & culture transformation. Als practice staan we niet alleen en werken we nauw samen met collega’s vanuit andere vakgebieden, zoals change management, it service management en scaled agile werken. We delen hierbij allemaal hetzelfde doel; we willen onze klanten helpen in hun digitale transformatie.