fbpx

Value driven dataplatform bij de Rabobank

De afdeling Risk, Finance & Compliance IT van de Rabobank wil voor het consistent presenteren van haar financiële gegevens dat zowel Interne en Externe rapportages, de Risk modellen als Credit Modellen zijn gebaseerd op dezelfde gegevensbronnen. Om die reden is gestart met een nieuw Group Risk & Finance Data platform (GRFD) dat alle data integreert en transformeert naar bruikbare business data.

Ordina verzorgde de data-integratie en transformatie van de interne rapportages en de transitie van de bestaande interne rapportage datawarehouses naar het GRFD. Hierbij hielden we rekening met nieuwe inzichten en eisen van de toezichthouders en stakeholders. We maakten een vliegende start met een High performance team, met daarin medewerkers met kennis van onder meer Financial Reporting, Data Analyse, Testing en Data Management.

Dit heeft geleid tot de volgende resultaten:

  • Implementatie van ‘agile product delivery’, waardoor het ontwikkelproces wordt versneld.
  • De onderdelen ‘verzekeren’ en ‘lenen van financieringen’ zijn geïntegreerd in het nieuwe dataplatform.
  • Focus op continue verbetering ; binnen eigen team, maar ook succesvol toegepast binnen andere teams bij Rabobank.

Tom van Riel, Delivery Manager Data Structural bij Rabobank: ‘Ordina heeft het voor elkaar gekregen om in no time een High Performance team te formeren en up-to-speed te krijgen. Het team maakte met een kritische blik snel inzichtelijk waar kansen en bedreigingen lagen om de interne rapportages op het GRFD-platform aan te sluiten. Sinds hun komst zijn er belangrijke mijlpalen gehaald en verbeteringen doorgevoerd binnen zowel de verschillende teams als het GRFD-platform.’