fbpx

Voordracht Thessa Menssen en Filip Michiels als leden van de Raad van Commissarissen Ordina N.V.

De Raad van Commissarissen is voornemens om, op voordracht van de Stichting Prioriteit Ordina Groep, de benoeming van Thessa Menssen en Filip Michiels als leden van de Raad van Commissarissen voor te stellen aan de Algemene Vergadering op 2 april 2020. De Raad van Commissarissen heeft tevens het voornemen om Thessa Menssen, per genoemde datum, aan te wijzen als voorzitter van de auditcommisie. Zij volgt Dirk Anbeek op, die per het einde van de Algemene Vergadering op 2 april aanstaande zal aftreden conform rooster.

Thessa Menssen (Nederlandse nationaliteit, 1967), is lid van de Raad van Commissarissen van Alliander, PostNL en FMO. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Topvrouw van het Jaar, het Scheepvaartmuseum en het Kröller Müller Museum. Zij was CFO en lid van de Raad van Bestuur van BAM Groep en CFO en COO van het Rotterdams Havenbedrijf.

Filip Michiels (Belgische nationaliteit, 1970) is sinds 2013 CIO van TUI. Tevens is hij bestuurslid van Belgian Travel Network. Daarvoor was hij CIO van Gateway en Hoofd IT a.i. van Lanxess Belgium. Filip werd recentelijk door het ICT-vakblad Datanews uitgeroepen tot CIO of the year 2019 in België.

Johan van Hall, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ik ben verheugd met de voorgestelde komst van Thessa Menssen en Filip Michiels in onze Raad van Commissarissen. Zij vormen een waardevolle aanvulling op de samenstelling van onze raad. Thessa Menssen vanwege haar sterke financiële achtergrond, en ruime kennis en ervaring in vele sectoren in Nederland, en Filip Michiels vanwege zijn kennis en ervaring in Digital/IT, in het bijzonder in België. Met de voorgestelde benoemingen bestaat de Raad van Commissarissen weer uit vijf leden, en is de samenstelling divers en evenwichtig.”

Meer informatie aangaande de voorgestelde benoemingen zal worden opgenomen in de agenda en oproeping voor de Algemene Vergadering van 2 april 2020, die beschikbaar zal zijn op www.ordina.nl vanaf 20 februari 2020.